Een beeld uit een eerder duel van Groene Ster Vlissingen (witte tenues).
Volledig scherm
Een beeld uit een eerder duel van Groene Ster Vlissingen (witte tenues). © Rudy Boogert

Groene Ster weet dat het kan stunten en dat is maar goed ook

VLISSINGEN – Als de zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen de zege op White Stones in de eredivisie een vervolg willen geven, zal er vrijdagavond gestunt moeten worden tegen titelkandidaat Lebo (aftrap 21.30 uur). Een zware taak, maar zeker geen onmogelijke.

Het bewijs daarvoor leverde Groene Ster eerder dit seizoen zelf. Op 11 oktober van het vorige jaar versloeg de huidige nummer tien van het hoogste Nederlandse zaalvoetbalniveau de toenmalige koploper in Vlissingen. Het werd 4-3 en Achraf Laabich vervulde een glansrol. Hij maakte drie doelpunten. Salim Sandee zorgde voor de andere Zeeuwse goal.

Door die overwinning in oktober haakte Groene Ster aan bij het Amsterdamse Lebo, toen dus nog koploper. Het gat was na die stuntzege in de Baskensburg drie punten. Maar inmiddels staan de zaken er heel anders voor. Lebo is geen koploper meer. De ploeg staat derde, met een puntje minder dan het Hovocubo van Saïd Bouzambou en FC Eindhoven.

En dat gat van drie punten? Daar zijn inmiddels tien punten bijgekomen. Groene Ster ploetert in de eredivisie. Het staat onder de nacompetitiestreep en de overwinning van afgelopen vrijdag op White Stone (6-3) was nog maar de eerste zege van het jaar. De wetenschap dat een stunt mogelijk is, is wat dat betreft een fijne. Want zo’n stunt is nu harder nodig dan ooit.