Als de ledenraad van de KNVB instemt met de aanpassing van de eredivisie speelt Groene Ster Vlissingen komend seizoen meer thuiswedstrijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Als de ledenraad van de KNVB instemt met de aanpassing van de eredivisie speelt Groene Ster Vlissingen komend seizoen meer thuiswedstrijden. © Paul Ten Hacken

Groene Ster Vlissingen ziet uitbreiding van eredivisie wel zitten

VLISSINGEN - Een eredivisie met zestien teams, die halverwege het seizoen worden verdeeld over een kampioens- en degradatiepoule. Dat voorstel ligt voor om het zaalvoetbal in Nederland een kwaliteitsinjectie te geven. De ledenraad van de voetbalbond KNVB beslist in juni over dit plan.

Groene Ster Vlissingen is voorstander van de uitbreiding. ,,Sportief gezien is dit wat we willen’’, vertelt voorzitter Youssif Hamzaoui. ,,Wij proberen zelf spelers op te leiden voor de eredivisie. Veel wedstrijden spelen is daarbij belangrijk voor hun ontwikkeling.’’

Meer wedstrijden betekent ook meer reizen. Groene Ster Vlissingen was afgelopen seizoen al één van de Zeeuwse sportclubs die de meeste kilometers moest afleggen. Dat kan nu nog meer worden. Mogelijk met een uitwedstrijd op Texel als klapstuk, want de verwachting is dat Texel’94 promoveert.