Volledig scherm
Groene Ster Vlissingen behaalde vrijdag een zwaarbevochten punt tegen HV/Veerhuys. © Barry van der Hooft

Groene Ster Vlissingen strandt in zicht van de haven

VLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen hebben vrijdagavond met 4-4 gelijkgespeeld tegen HV/Veerhuys.

De Zeeuwse eredivisionist leek dik drie minuten voor tijd richting een 4-3-overwinning te gaan, maar in een alles-of-nietspoging sorteerde de tactiek met een meevoetballende keeper effect bij HV/Veerhuys. Het was het derde gelijkspel in de laatste zes duels voor Groene Ster Vlissingen.

Tegenstander HV/Veerhuys kwam in de eerste helft op een 2-0-voorsprong. Kort voor de pauze zorgde Abdoe Abdenbi voor de Vlissingse aansluitingstreffer. Dat deed hij met zijn eerste competitiedoelpunt sinds januari.

Na de pauze maakte topscorer Said Bouzambou gelijk, maar HV/Veerhuys nam halverwege de tweede weer een voorsprong. Nadat Abdenbi met rood (twee keer geel) naar de kant was gestuurd, zorgde Josimar Pattinama op aangeven van Badr Belhadj voor een nieuwe gelijkmaker.

Belhadj had eerder op de avond warmgedraaid bij het tweede. Dat team gaf tegen Brasil’77 in de slotfase een 5-3-voorsprong uit handen en sloot uiteindelijk af op een 5-5-gelijkspel. Een overwinning was gewenst om uit de onderste regionen weg te komen. Belhadj scoorde drie keer.

Ook met het eerste team zag hij een voorsprong in de slotfase verdampen. Said Bouzambou zorgde drieënhalve minuut voor het einde voor een Zeeuwse 4-3-voorsprong met zijn tweede goal van de avond en zijn zeventiende van de competitie.

Groene Ster kon niet lang van de enige voorsprong in de wedstrijd genieten. Mo Darri zorgde in de voorlaatste minuut voor de gelijkmaker.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement