Volledig scherm
© Rudy Boogert

Groene Ster Vlissingen moet weer berusten tegen angstgegner

DEN BOSCH - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen hebben vrijdagavond nipt verloren. In Den Bosch was FCK De Hommel met 3-2 te sterk voor de Zeeuwse eredivisionist.

Eens te meer bleek FCK De Hommel een lastig te bespelen tegenstander voor Groene Ster Vlissingen. Voor de negende keer speelden de teams tegen elkaar en het aantal Zeeuwse zeges bleef andermaal hangen op één (7-5-zege in oktober 2015).

Niettemin lagen er vrijdagavond kansen in Den Bosch voor Groene Ster Vlissingen, vond assistent-trainer Azdine Boufrahi. ,,Het is geen schande van FCK/De Hommel te verliezen als je hun spelers ziet, maar wij kregen doelpunten tegen door eigen slordigheden.’’

In de eerste helft zorgde dat tweemaal voor een Zeeuwse achterstand. De eerste werd gerepareerd door Achraf Laabich uit een vrije trap (1-1), maar die werd vrijwel direct gevolgd door de 2-1 van de Bossche thuisploeg na balverlies in de opbouw van Groene Ster Vlissingen.

Na de pauze ging Groene Ster Vlissingen op jacht naar de gelijkmaker, maar liep in het mes van FCK/De Hommel toen het zelf een counter niet goed uitspeelde (3-1). Mohamed Bouraarassi maakte zijn tweede goal van de avond. Younes Hadouir had de score geopend.

In de slotfase ging Groene Ster Vlissingen powerplay spelen met een meevoetballende keeper. Opnieuw uit een vrije trap schoot Laabich kogelhard raak (3-2). In de resterende drie minuten werd het Bossche doel regelmatig onder vuur genomen, maar zonder raak te schieten.

De formatie van coach Youssef el Badey, die Renzo Roemeratoe in Den Bosch liet debuteren, is met tien punten uit zeven duels een middenmoter. Vrijdag 22 november krijgt de ploeg opnieuw een sterke tegenstander voor de kiezen, als FC Eindhoven op bezoek komt. Aftrap 20.30 uur in de Baskensburg.