Groene Ster Vlissingen kan zich na dikke nederlaag richten op bekerfinale

VideoHEERHUGOWAARD - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen keken reikhalzend uit naar het treffen met FC Marlène. Maar het duel in Heerhugowaard eindigde vrijdagavond in een sof.

De Zeeuwse eredivisionist keek halverwege al tegen een 5-1-achterstand aan. De zo felbegeerde plaats in de play-offs was daarmee vrijwel uit zicht. De uiteindelijk 7-2-nederlaag bezegelde dat.

Voorafgaand aan het duel was het verschil tussen nummer vier FC Marlène en nummer vijf Groene Ster Vlissingen slechts drie punten. Na de winterstop had Groene Ster met een razendknappe reeks het gat bijna gedicht.

Volledig scherm
© Barry van der Hooft

Vrijdagavond moest de kroon op het werk worden gezet. Maar dat pakte heel anders uit dan gehoopt en verwacht. De snelle openingstreffer van Stefan Dol was het begon van een productieve eerste helft.

FC Marlène maakte er een kunst van om te scoren als Groene Ster dacht de aansluiting te kunnen maken. Na de 3-1 uit een vrije trap van Josimar Pattinama had Mourad Azzanagui bijvoorbeeld de 3-2 op zijn schoen. Maar hij miste. In de tegenstoot werd het prompt 4-1 voor FC Marlène.

Na de 5-2 van Mourad Azzanagui kreeg Groene Ster een penalty om de spanning terug te brengen. Maar Achraf Laabich miste (paal). En zo had Groene Ster een aantal keren het idee dat een wederopstanding mogelijk was, maar FC Marlène liet het nooit zo ver komen.

Door de nederlaag is de achterstand op FC Marlène zes punten. Met nog drie speelrondes op het programma moeten er wel heel vreemde dingen gebeuren om Groene Ster voor het eerst in zijn bestaan de play-offs te laten halen.

De club kan zich daarom zo zachtjesaan gaan richten op de bekerfinale, op zaterdag 20 april tegen FC Eindhoven.

FC Marlène-Groene Ster Vlissingen 7-2 (5-1)

2. Stefan Dol 1-0
8. Iliass Bouzit 2-0
11. Hoessein Jabir 3-0
14. Josimar Pattinama 3-1
15. Iliass Bouzit 4-1
19. Stefan Dol 5-1
30. Mourad Azzanagui 5-2
31. Achraf Laabich mist strafschop
35. Hoessein Jabir 6-2
35. Nabil Akaazoun 7-2

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement