Volledig scherm
© Orange Pictures

Groene Ster Vlissingen kan na de rust niet doordrukken

AMSTERDAM - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen verloren vrijdagavond met 6-3 van asv Lebo in de eredivisie.

Halverwege keek de Zeeuwse ploeg al tegen een 4-1-achterstand. Bij een 2-0-achterstand had jeugdinternational Nabil Azzanagui gescoord voor Groene Ster. Voor de nummer drie van de eredivisie asv Lebo scoorden Rachad Madi, Mouad Belhacen, Amin Nyali en Youssef Makraou.

Na de pauze zorgde opnieuw Azzanagui voor een Zeeuwse goal (4-2) en vervolgens ontspon zich in hoog tempo een gelijk opgaande strijd. Beide ploegen kwamen gevaarlijk voor het vijandelijke doel, maar ondanks de nodige kansen bleef de stand tien minuten ongewijzigd.

Nadat Groene Ster een kans 1 op 1 met Lebo-keeper Barry de Wit onbenut liet, sloeg de tegenstander in de tegenstoot wel toe. Die 5-2 haalde de angel uit de wedstrijd. Groene Ster joeg wel op meer, maar kon de wedstrijd niet meer spannend maken. Na de 6-2 deed Achraf Laabich in de laatste minuut nog iets terug.

Op de ranglijst blijft Groene Ster Vlissingen tiende met een aanzienlijke voorsprong op nummer elf TPP/Feyenoord Futsal (zeven punten) en White Stones (zestien punten). De achterstand op nummer negen Volendam bedraagt twee punten en op nummer acht Futsal Apeldoorn drie.

De nummers tien en elf spelen aan het einde van de competitie nacompetitie voor lijfsbehoud. Op vrijdag 6 maart hervat Groene Ster Vlissingen de competitie met een belangrijke thuiswedstrijd, tegen TPP/Feyenoord Futsal.