Volledig scherm
Youssef Ben Sellam kreeg vrijdagavond de kans onder de lat bij Groene Ster Vlissingen. © Paul ten Hacken

Groene Ster Vlissingen gaat niet in de pot

VLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen zijn vrijdagavond uitgeschakeld in de achtste finales van de KNVB-beker. Na een 1-1-eindstand nam Hovocubo de strafschoppen beter.

De Zeeuwse jeugdinternational Youssef Ben Sellam kreeg onder de lat de kans bij Groene Ster Vlissingen. Hij kweet zich voorbeeldig van zijn job. In de strafschoppenserie hield hij zijn ploeg nog in de race, maar moest uiteindelijk capituleren.

Halverwege keek Groene Ster Vlissingen tegen een 1-0-achterstand aan. Hovocubo zette hoog druk op de Zeeuwse eredivisionist, maar pas zevenenhalve minuut voor de pauze sorteerde dat effect. Kevin Tromp opende de score met een schot dat onderkant lat binnensloeg.

Na de pauze ging Groene Ster Vlissingen op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Topscorer Said Bouzambou tikte na vier minuten uit de kluts de 1-1 binnen. Tien minuten later werd hij met rood van het veld gestuurd na een zware overtreding op die andere doelpuntenmaker, Tromp.

Beide ploegen kwam in het vervolg niet meer tot scoren, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Elke ploeg moest in eerste instantie drie strafschoppen nemen. Laabich miste de eerste van Groene Ster Vlissingen, maar Youssef Ben Sellam stopte de derde van Hovocubo.

In het om-en-om-vervolg scoorde veelvoudig international Mats Velseboer, waarna Karim Ben Sellam miste namens Groene Ster Vlissingen. Daardoor verzekerde Hovocubo zich van een plaats in de kwartfinale. De loting daarvoor vond na afloop van het duel plaats in de kantine van de Baskensburg. Zonder Groene Ster in de pot.

Strafschoppenserie

Molkarai 0-1

Laabach mist

Makraou 0-2

H. Bouzambou 1-2

Amrani mist

Pattinama 2-2

Velseboer 2-3

K. Ben Sellam mist

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement