Volledig scherm
De spelers van TPP vieren de winst. © Mitchell Minaard

Groene Ster struikelt in spectaculair slot over TPP

VLISSINGEN - Toen de kruitdampen neerdaalden in de Baskensburg zagen de zaalvoetballers van eredivisionist Groene Ster vrijdagavond dat het een 2-1-voorsprong tegen TPP in de laatste twee minuten had weggegeven en er een 3-4-eindstand op het scorebord stond.

TPP pakte slechts een punt in de eerste vier wedstrijden in de eredivisie, maar het was voor de Rotterdammers geen reden afwachtend te beginnen aan het duel in sporthal Baskensburg. De bezoekers hielden het achterin gesloten en haakten in bij de steken die Groene Ster liet vallen.

Na zes minuten leverde dat via Jaouad el Yaagoubi de openingstreffer op. Hij was het eindstation van een tegenaanval en tikte in het verlaten doel binnen. De Vlissingers reageerden met enkele poginen op doel. Nicky van Merrienboer (bal van de lijn gehaald en lat geraakt) en Khalid El Hattach (kopbal voor het doel weggehaald) waren het dichtst bij de gelijkmaker, maar zij hadden pech in de afronding.

Meer controle

Groene Ster-keeper Karim Ben Sellam voorkwam met enkele fraaie reddingen dat de achterstand verder opliep, maar het duurde lang tot de thuisploeg wat meer controle kreeg. Na een time-out van trainer Hicham Benhammou na een kwartier begon het beter te lopen, na zeventien minuten wist ook Groene Ster het net te vinden.

Mohamed Laari bracht El Hattach in stelling en die rondde met een boogballetje stijlvol af. Amper twee minuten na rust had hij zijn tweede treffer van de avond al te pakken toen hij na een pass van Abdoe Abdenbi uit de draai raak schoot en de Walcherse zaalvoetballers de voorsprong bezorgde: 2-1.

Karim Ben Sellam zorgde er met enkele ingrepen voor dat die stand ook lang op het scorebord bleef staan, onder anderen Abdenbi, Hoessein Bouzambou en Laari lieten na de marge te vergroten. Toen TPP ervoor koos om met Wessel Verhaar - broer van Sparta-spits Thomas - een extra veldspeler in te brengen, ging het los in Baskensburg.

Draaglijker

Hoessein Bouzambou kreeg al gauw de kans Verhaar te passeren, maar raakte de paal, en uit de counter sloegen de bezoekers toe. Uit een pass van Verhaar bracht Amin Chaali TPP langszij. Met nog slechts anderhalve minuut op de klok ging TPP erop en erover en namen via twee goals van Amin Nyali zelfs een 2-4-voorsprong. Laari maakte de stand nog wat draaglijker, maar met nog slechts drie seconden op de klok richtte de 3-4 niets meer uit.

Zo slaagde de equipe van Benhammou er niet in de zure smaak van de 6-0-nederlaag in de strijd om de KNVB-beker tegen FC Marlène van een week eerder weg te poetsen. Door de verliespartij blijft Groene Ster na vijf competitieduels steken op zes punten. TPP komt door de winstpartij op vier punten.

Volledig scherm
Groene Ster-speler Mo Laari © Paul ten Hacken
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Jager stapt over van Twente naar Hoek
    PREMIUM

    De Jager stapt over van Twente naar Hoek

    HOEK - Ruben de Jager (21) is dit seizoen speler van Hoek. De aanvaller trainde de afgelopen weken al mee met de derdedivisionist en kwam voor het weekend tot een akkoord met de club. Hoek heeft de overschrijving van De Jager meteen ingediend bij de KNVB. De inwoner van Lewedorp komt over van FC Twente en bij zijn nieuwe club hopen ze dat hij speelgerechtigd is voor het duel van zaterdag met ADO’20, in de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker.