Volledig scherm
Abdoe Abdenbi is voor het doel van Hovocubo op zoek naar een mogelijkheid. © Dirk Jan Gjeltema

Groene Ster krijgt er tien om de oren

VIDEOVLISSINGEN – Aan de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen hield Groene Ster geen lekker gevoel over. In het duel met regerend landskampioen Hovocubo werd duidelijk dat de ploeg uit Hoorn een maatje te groot was voor de Vlissingse formatie. Halverwege leidde Hovocubo met 1-5, aan het eind van de rit stond een 4-10-eindstand op het scorebord.

Een schande was het niet, om van zo’n ploeg met dikke cijfers te verliezen, want Hovocubo heeft meer kwaliteit en ervaring in huis. Bondscoach Max Tjaden nam deze week niet voor niets liefst negen spelers van Hovocubo op in zijn voorlopige selectie van het Nederlands team. Saïd Bouzambou behoort ook tot die voorlopige groep. Gisteravond werd duidelijk dat de aanvaller na zijn vakantie nog ritme en scherpte mist.

Bouzambou kreeg in de openingsfase de beste kans, op aangeven van Salim Sandee, maar schoof de bal met links naast. Sandee opende vervolgens zelf de score, na een goede onderschepping (1-0). Zou Groene Ster kunnen stunten tegen een topploeg als Hovocubo? Het lukte echter niet om de voorsprong uit te breiden, waarna Hovocubo wel trefzeker was. Onder aanvoering van spelers als Karim Mossaoui en Amir Molkarai stelden de bezoekers snel orde op zaken, om Groene Ster vervolgens al voor rust op een onoverbrugbare achterstand te zetten.

Oudere broer

Jeugdinternational Youssef Ben Sellam, die bij Groene Ster zijn oudere broer Karim verving onder de lat, moest de bal vijf keer uit het net plukken (1-5). In de tweede helft probeerde Josimar Pattinama het uit een vrije trap, maar waren het weer de bezoekers die scoorden. Bij een harde voorzet verdween de bal via het lichaam van Hoessein Bouzambou achter Ben Sellam (1-6), daarna knalde Youssef Makraou de bal hard in de kruising.

Hoe groter de voorsprong werd, hoe makkelijker Hovocubo leek te gaan voetballen. Bij Groene Ster ontbrak het nog een automatismen en de ploeg liet enkele steken vallen, vooral als het onder druk werd gezet. Reginio Resida bekroonde zijn debuut met zijn eerste treffer voor Groene Ster (2-7), maar in de minuten die daarna volgden werd – met Pattinama als meevoetballende keeper – balverlies van de Vlissingers meteen afgestraft. Molkarai zorgde voor 2-8, Saïd Bouzambou met zijn eerste van het seizoen voor 3-8, waarna uitblinker Mossaoui vanaf eigen helft de negende treffer van Hovocubo binnen schoot (3-9).

Feyenoord

Pattinama benutte een tienmetertrap, na de zesde overtreding van Hovocubo, waardoor het 4-9 werd. Vanaf de aftrap was het laatste woord voor de bezoekers. Lachcen Bouyouzan, die voor rust ook al had gescoord na een mooi uitgespeelde aanval, kon van dichtbij de 4-10 binnen schieten. Volgende week zaterdag speelt Groene Ster het tweede competitieduel, op zaterdag 15 september. Dan staat de ploeg van coach Samir Yaqoobi in Rotterdam tegenover Feyenoord Futsal.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement