Volledig scherm
Youssef El Badey moest na een zwakke openingsfase een nederlaag slikken met zijn ploeg. © Lex de Meester

Groene Ster komt zwakke opening niet meer te boven in Limburg

ROERMOND - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen moeten in de eredivisie voorlopig nog naar beneden blijven kijken. In de eerste wedstrijd van 2020 slikte de ploeg van coach Youssef El Badey op bezoek bij Tigers Roermond een nipte nederlaag. In Limburg werd het na een 2-0-ruststand 3-2.

Groene Ster trad in Limburg aan zonder Josimar Pattinama en Renzo Roemeratoe en kende een slechte start. Na vijf minuten opende de thuisploeg de score via Taoufik Chadli, twee minuten later zette Ayoub Thamoukh de 2-0 op het scorebord. Pas na twaalf minuten kwam Groene Ster wat beter in de wedstrijd, maar scoren lukte voor rust niet meer.

Dat moest in de tweede helft dan maar gebeuren, maar het was opnieuw Tigers Roermond dat als eerste het net wist te vinden. De 3-0 kwam na 25 minuten spelen op naam van Jasko Dzurlic. Hicham Azzanagui pompte vervolgens met de 3-1 weer wat hoop in de Vlissingse harten en nadat Hoessein Bouzambou er 3-2 van had gemaakt had Groene Ster zicht op een positief resultaat. De ploeg wist de gelijkmaker echter niet meer te forceren, waardoor de drie punten in Limburg bleven.

Van de directe concurrenten van Groene Ster ging ZVV Volendam in eigen huis hard onderuit tegen asv Lebo: 1-9. Futsal Apeldoorn, de ploeg die voor de winterstop met 5-1 werd verslagen door de Vlissingers, won met 5-2 van de puntloze hekkensluiter White Stones. Nummer voorlaatst Feyenoord Futsal, waar voormalig Groene Ster-coach Samir Yaaqobi aan het roer staat, ging er met 7-1 af tegen titelkandidaat FC Eindhoven. 

Door de nederlaag zakte Groene Ster naar de tiende plaats. Die klassering betekent aan het eind van het seizoen deelname aan de nacompetitie, om degradatie te voorkomen. Aanstaande vrijdag gaat Groene Ster op bezoek bij FC Marlene, op 7 en 14 februari speelt het twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk HV/Veerhuys en White Stones.