Volledig scherm
Groene Ster Vlissingen treft vrijdagavond Lebo.

Groene Ster heeft tegen Lebo genoeg om voor te vechten

VLISSINGEN - Als de zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen zich écht willen mengen in de strijd om een plaats in de play-offs van de eredivisie, kunnen ze vrijdagavond goede zaken doen. In Amsterdam kan de nummer vijf concurrent Lebo pijnigen en inlopen op de bovenste ploegen.

Tegenstander Lebo staat voor aanvang van het duel op de zesde plek, één plaats lager dan de Vlissingers. Het verschil tussen de ploegen bedraagt drie punten. Als Groene Ster de landskampioen van twee seizoen terug verslaat, wordt het gat dus vergroot naar zes punten.

Tegelijkertijd kan de Zeeuwse formatie ook naar boven kijken. Niet alleen wordt het gat met Lebo groter bij een zege, ook kan er bij een overwinning geklommen worden op de ranglijst. Want terwijl Groene Ster in Amsterdam speelt, treffen nummer vier HV Veerhuys en koploper Hovocubo elkaar een aantal kilometer verderop in Noord-Holland, in Hoorn.

Veerhuys heeft slechts één punt voorsprong op de Walcherse ploeg. Als Hovocubo doet wat het aan zijn stand verplicht is, winnen, kunnen de Zeeuwen dus over de formatie uit Hoorn heen wippen naar plek vier. Die plaats geeft aan het einde van de reguliere competitie recht op deelname aan de play-offs om de landstitel.

Het kan zelfs nog mooier worden als ook de nummer drie ‘t Knooppunt, van voormalig Groene Ster-trainer Hicham Benhammou, en nummer twee Amicitia niet winnen. Dan wordt de marge van die ploegen op de Vlissingers (drie punten), als zij zelf wel winnen, ook nog eens kleiner.

Groene Ster kan het duel met Lebo in ieder geval met vertrouwen tegemoet zien. Afgelopen vrijdag slaagden de mannen van trainer Samir Yaaqobi er bijna in koploper Hovocubo uit het bekertoernooi te knikkeren. In Vlissingen werd met 1-1 gelijkgespeeld, maar uiteindelijk won Hovocubo na strafschoppen.

De aftrap van het duel tussen Groene Ster en Lebo is vrijdagavond om 20.30 uur.

  1. Nog een paar maanden en dan valt het doek voor Zeeland Sport

    Nog een paar maanden en dan valt het doek voor Zeeland Sport

    VLISSINGEN - De voetbalvereniging Zeeland Sport, die ook nog een kleine biljartafdeling heeft, houdt aan het einde van dit seizoen op te bestaan. Tijdens een algemene ledenvergadering heeft het bestuur van de zaterdag-vierdeklasser een volmacht gekregen van een meerderheid van de aanwezige leden om het opdoeken van de club formeel voor te bereiden. Daarmee valt komende zomer het doek voor de in 1955 opgerichte Vlissingse club.
  2. Dylan 'Eagle' kan Bruse Boys zelfs in de Verenigde Staten niet loslaten

    Dylan 'Eagle' kan Bruse Boys zelfs in de Verenigde Staten niet loslaten

    BURGH-HAAMSTEDE - Woorden schieten voor Dylan Adelaar (21) tekort als hij wil beschrijven hoe mooi hij het leven vindt als speler van het voetbalteam van de Louisiana State University (LSUS). De enige baaldagen die hij het afgelopen halfjaar had in de Verenigde Staten waren zaterdagen. Dan kwam zijn vorige club Bruse Boys namelijk in actie in de eerste klasse, vaak zonder succes. ,,Helaas heb ik tegen Deltasport (4-1-nederlaag) zelf ook weinig voor elkaar kunnen krijgen’’, sombert hij nog wat na, terugblikkend op het afgelopen weekend.