Volledig scherm
Saïd Bouzambou in duel met Mo Allouch (liggend) van FC Eindhoven. © Eldridge Pentury

Groene Ster gaat ook in slotfase van honderdste duel in eredivisie onderuit

VIDEOVLISSINGEN – Ook in de tweede thuiswedstrijd van 2018 moesten de zaalvoetballers van Groene Ster een nederlaag slikken. De verliespartij voelde bijna net zo zuur als die op 12 januari tegen ZVV Volendam. Toen werd het in de zoemer 3-4, vrijdagavond verloor Groene Ster het duel met FC Eindhoven in de laatste minuten met 2-3. De honderdste wedstrijd van de Vlissingers in de eredivisie werd daardoor niet met een feestje afgesloten.

De ploeg van Samir Yaaqoubi had de overwinning voor het grijpen maar liep in de slotfase tegen twee tegengoals aan. Ze kwamen op naam van de Brazilianen Raphinha en Ticz, die vorige maand door FC Eindhoven naar Nederland werden gehaald. Ze hebben de Brabantse ploeg sterker gemaakt, maar toch was Groene Ster in grote fasen van de wedstrijd de betere ploeg. Alleen ontbrak het aan één belangrijk element: scoren.

Groene Ster kwam snel op achterstand door een doelpunt van Jorg van Galen, maar daarna waren de beste mogelijkheden voor de thuisploeg. Drie open kansen, van dichtbij, waren niet aan de Vlissingers besteed. Na rust werd de ban eindelijk gebroken door Saïd Bouzambou. Op zijn 28ste verjaardag brak de topscorer met zijn 26ste doelpunt van dit seizoen de ban, na fantastisch voorbereidend werk van Abdoe Abdenbi. ‘Slang’ slalomde langs twee man en bediende Bouzambou, die doelman en Oranje-collega Pieter Grimmelius met links kansloos liet (1-1).

Daarna kwam Groene Ster ook op een verdiende 2-1-voorsprong. Opnieuw was Saïd Bouzambou de afmaker, deze keer op aangeven van Achraf Laabich. FC Eindhoven koos er met nog 3.30 minuten op de klok voor om met een meevoetballende keeper te gaan spelen. Het leverde 1.37 minuten voor het einde de knappe 2-2 op, een wippertje over doelman Karim Ben Sellam van Raphinha. En dertig seconden later was zelfs een punt heel ver weg voor Groene Ster. FC Eindhoven zocht de vrije man, vond die in Ticz en de Braziliaan rondde af (2-3).

Het slotoffensief van Groene Ster, met Karim Ben Sellam als meevoetballende doelman, leverde vervolgens niets meer op. Nummer honderd in de eredivisie ging daardoor de boeken in als de vijfde nederlaag van het seizoen. Toch heeft de ploeg de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan de play-offs om het kampioenschap, nog steeds in zicht. Op zaterdag 17 februari wacht het uitduel met TPP, in Rotterdam. Als het een concurrent op afstand wil houden, telt daar alleen een overwinning.

Volledig scherm
Abdoe Abdenbi van Groene Ster zit Lahcen Bouyouzan van FC Eindhoven fel op de huid. © Eldridge Pentury
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement