Volledig scherm
De keeper scoort. © PZC

Groene Ster dankt scorende keeper in spannend slot

VLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster hebben WSV/Shoepimp - concurrent in de strijd tegen degradatie - in een directe confrontatie in sporthal Baskensburg pijn gedaan: 3-1. Keeper Mike van den Nieuwenhuijzen was de grote man bij de Vlissingers.

Groene Ster moest het stellen zonder keeper Karim Ben Sellam (andere verplichtingen) en Abdoe Abdenbi (knieblessure), maar kende geen ontzag voor WSV/Shoepimp. De bezoekers uit Apeldoorn traden aan met veel ex-internationals.

Voorsprong

Toch konden zij niet voorkomen dat de Vlissingers na zo'n tien minuten de voorsprong namen. Mourad Azzanagui kwam van de bank, kreeg de bal aan de zijlijn, passeerde zijn directe tegenstander en schoot in de verre hoek raak: 1-0.

Dat WSV voor rust geen doelpuntje meepikte, dankte Groene Ster aan keeper Van den Nieuwenhuijzen. De sluitpost stond steeds op de juiste plaats en ranselde met enkele reflexen de ballen uit zijn doel.

Leeg doel

Ook na de pauze leek hij onpasseerbaar en was het Mourad Azzanagui die doel trof. Na een klein kwartier spelen in de tweede helft schoof hij de bal op aangeven van Achraf Laabich binnen.

Toen WSV met een extra veldspeler ging spelen, sloeg Van den Nieuwenhuijzen toe. Hij pikte de bal op en schoot hem in het lege doel. Met zijn tweede goal van dit seizoen zorgde hij voor de 3-0. De 3-1 in de absolute slotfase was voor de statistieken.

Goal keeper

Door de zege vergroot de ploeg van Hicham Benhammou het gat naar WSV naar zeven punten. Groene Ster staat nu op 19 punten, de equipe uit Apeldoorn moet het doen met 12 punten.

Scroll naar minuut 14 voor de goal van keeper Mike van den Nieuwenhuijzen:

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Jager stapt over van Twente naar Hoek
    PREMIUM

    De Jager stapt over van Twente naar Hoek

    HOEK - Ruben de Jager (21) is dit seizoen speler van Hoek. De aanvaller trainde de afgelopen weken al mee met de derdedivisionist en kwam voor het weekend tot een akkoord met de club. Hoek heeft de overschrijving van De Jager meteen ingediend bij de KNVB. De inwoner van Lewedorp komt over van FC Twente en bij zijn nieuwe club hopen ze dat hij speelgerechtigd is voor het duel van zaterdag met ADO’20, in de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker.