Volledig scherm
Bart van den Hemel (nummer 10) viel zondag uit bij Groede. © Unknown

Groede verliest topscorer maar blijft in de winning mood

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - Groede blijft het goed doen in de vierde klasse A van het zondagvoetbal. Zondag werd ondanks het vroege uitvallen van topscorer Bart van den Hemel toch het lastige uitduel bij Oostburg met 2-1 gewonnen, waardoor de ploeg van André de Nooijer de ranglijst blijft aanvoeren. De andere topper in deze klasse, tussen Clinge en Hontenisse eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Ook promovendus Sluis blijft dankzij een 3-1-zege op Hulsterloo aardig meedraaien in de top van de ranglijst. Dat laatste zit er voor Biervliet nog niet direct in, maar de ploeg van Mario de Fouw boekte wel op overtuigende wijze de eerste driepunter van dit seizoen: 0-5 in Koewacht. Ditzelfde gold ook voor RIA W via een 1-0-winstpartij in IJzendijke.

Oostburg-Groede 1-2: Na vier minuten werd de doorgebroken Bart van den Hemel neergehaald en was het einde wedstrijd voor hem, mogelijk met een gebroken middenvoetsbeentje. Mede door het vroeg uitvallen van de topscorer, koos Groede voor een meer verdedigende tactiek. Met succes, omdat Wesley Steijaert zowel vóór (strafschop) als na rust (uitval) tot scoren kwam: 0-2. Oostburg kon hier weinig tegenover stellen, behalve een rake vrije trap van Arjen Versluijs waarmee hij de eindstand op 1-2 bepaalde.

Sluis-Hulsterloo 3-1: ,,In de eerste helft klopte er helemaal niets van met een 4-3-3-systeem. Met een donderspeech tijdens de rust en een omzetting naar 4-4-2 werd de waakvlam blijkbaar ontstoken en dat was even nodig‘’, aldus trainer Danny Pols van de thuisploeg na afloop. Na de 0-1 van Nathan van de Walle verzuimde Hulsterloo vanaf elf meter verder afstand te nemen. Een met veel meer inzet en beleving spelend Sluis kon zo de schade na rust repareren via treffers van Lucas Willems, Michael Boudra en Jens Pyfferoen: 3-1.

IJzendijke-RIA W 0-1: De thuisploeg bleek niet in staat een goed vervolg te geven aan de verrassende 3-1-zege op Oostburg in het vorige thuisduel. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd waren de bezoekers in geringe mate de bovenliggende partij. Dit leidde halverwege de tweede helft tot de enige treffer: 0-1 via Mohammed El Houari. De eerste driepunter van dit seizoen voor de ploeg uit Westdorpe.

Koewacht-Biervliet 0-5: Na ruim tien minuten brak Rayanne Buzeijn de ban door de eerste de beste mogelijkheid voor de bezoekers met een bal in de kruising te benutten: 0-1. Ook de volgende twee mogelijkheden leverden 100 honderd-rendement op: 0-3 door Brian Wesbeek en Jari Brevet. Kort voor de thee bracht Marcus Ongenae de stand halverwege op 0-4. Ook in de tweede helft bleef Biervliet voetballend sterker. Na de 0-5 van Maarten Thomaes ontving Jari Brevet echter zijn tweede gele kaart en bleef het bij deze stand.

Hontenisse-Clinge 0-0: Geen doelpunten in de topper tussen twee ongeslagen ploegen, die ook ongeslagen bleven. In de eerste helft had Hontenisse meer balbezit, maar de beste kans was voor Clinge via Sven D’Hooghe. Na de pauze was Hontenisse de beter ploeg, zelfs nadat Rob de Pooter rood kreeg na zijn tweede gele kaart. Beide ploegen kwamen echter niet tot scoren en eindigden zoals ze begonnen. En dat was ook wel terecht.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement