Volledig scherm
ADO Den Haag speelde maandag al in Serooskerke. © PZC

Greenkeeper NAC helpt RCS met prepareren van hoofdveld voor duel met ADO Den Haag

OOST-SOUBURG - Voetbalclub RCS doet er alles om het hoofdveld zo goed mogelijk te krijgen voor het duel met de profs van ADO Den Haag. Nadat ADO-trainer Alfons Groenendijk eerder deze week had geklaagd over de hobbelige mat heeft RCS de hulp ingeroepen van Erwin Braspenning, greenkeeper van eerstedivisieclub NAC. Het staat nu vast dat RCS-ADO Den Haag vrijdag niet op het kunstgras hoeft te worden gespeeld.

 ,,Door ons negentigjarig jubileum hebben we het veld lang gebruikt, onder meer voor een toernooi’’, zegt voorzitter Ron van Rosevelt. ,,Toch zeggen onze spelers nu al dat het veld nog nooit zo goed is geweest. We proberen het nu nóg beter te maken.” Er is al gesproeid en geëgaliseerd. Van Rosevelt: ,,We moeten niet vergeten dat we maar een amateurclub zijn. We kunnen hier geen veld neerleggen zoals in de Amsterdam Arena.‘’

Zaterdag-derdeklasser RCS speelt met de ploeg van afgelopen seizoen. Omdat trainer John Bentschap Knook op vakantie is, verzorgt Kees Westerweele de coaching. Het duel op sportpark De Alblas begint om 19.30 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Overwinning Hoek kost toch nog heel veel kracht
  DERDE DIVISIE/VIDEO

  Overwin­ning Hoek kost toch nog heel veel kracht

  RIJSSEN – Toen Roycel James na 51 minuten uit een vrije trap de 0-3 binnenschoot, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Hoek. De ploeg van Lieven Gevaert leek Excelsior’31 eenvoudig over de knie te leggen, maar kwam uiteindelijk nog bedrogen uit. De thuisploeg kwam terug tot 2-3 en was na de rode kaart voor Michel Gerritsen Mulkes zelfs nog dicht bij de gelijkmaker. Die viel niet, dankzij een fantastische reflex van doelman Jordi de Jonghe.
 2. Yerseke kan het karwei niet afmaken tegen koploper
  video / TWEEDE KLASSE E

  Yerseke kan het karwei niet afmaken tegen koploper

  VLISSINGEN - Halverwege leek Yerseke met een 2-0-voorsprong nog op weg naar een stunt tegen koploper Nieuwenhoorn, maar de bezoekers zorgden er met drie goals na rust voor dat Yerseke toch met lege handen achter bleef. Oostkapelle/Domburg sloot de Walcherse derby met Arnemuiden (3-2) winnend af en Bruse Boys pakte drie punten in ‘s-Heer Arendskerke. MZC’11 won thuis met 2-1 van DBGC, waardoor de Zierikzeese ploeg oprukte naar de derde plaats op de ranglijst.