Volledig scherm
ADO Den Haag speelde maandag al in Serooskerke. © PZC

Greenkeeper NAC helpt RCS met prepareren van hoofdveld voor duel met ADO Den Haag

OOST-SOUBURG - Voetbalclub RCS doet er alles om het hoofdveld zo goed mogelijk te krijgen voor het duel met de profs van ADO Den Haag. Nadat ADO-trainer Alfons Groenendijk eerder deze week had geklaagd over de hobbelige mat heeft RCS de hulp ingeroepen van Erwin Braspenning, greenkeeper van eerstedivisieclub NAC. Het staat nu vast dat RCS-ADO Den Haag vrijdag niet op het kunstgras hoeft te worden gespeeld.

 ,,Door ons negentigjarig jubileum hebben we het veld lang gebruikt, onder meer voor een toernooi’’, zegt voorzitter Ron van Rosevelt. ,,Toch zeggen onze spelers nu al dat het veld nog nooit zo goed is geweest. We proberen het nu nóg beter te maken.” Er is al gesproeid en geëgaliseerd. Van Rosevelt: ,,We moeten niet vergeten dat we maar een amateurclub zijn. We kunnen hier geen veld neerleggen zoals in de Amsterdam Arena.‘’

Zaterdag-derdeklasser RCS speelt met de ploeg van afgelopen seizoen. Omdat trainer John Bentschap Knook op vakantie is, verzorgt Kees Westerweele de coaching. Het duel op sportpark De Alblas begint om 19.30 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement