Graauw (groen, archiefbeeld) won zondag als enige Zeeuwse club in de vijfde klasse A.
Volledig scherm
Graauw (groen, archiefbeeld) won zondag als enige Zeeuwse club in de vijfde klasse A. © Camile Schelstraete

Graauw houdt met zwaarbevochten zege de Zeeuwse eer hoog

VIJFDE KLASSE AVLISSINGEN - Graauw hield zondag de Zeeuwse eer hoog in de vijfde klasse A. Het boekte de enige ploeg uit de provincie een overwinning. De Schutters werd met 3-2 verslagen. Corn Boys verloor thuis met 0-5 van NVS, Sluiskil werd overlopen door Devo (1-10), Vogelwaarde-Rimboe werd gestaakt en Hoofdplaat en SDO'63 kwamen zaterdagavond niet verder dan 1-1.

Graauw-De Schutters 3-2: Met een zwaarbevochten 3-2-zege op een eigen veld klom Graauw voorzichtig naar het linkerrijtje in de 5e klasse A. Baudy Broeckaert zette de thuisploeg uit een vrije trap op een 1-0-voorsprong. In de tweede helft volgden de doelpunten elkaar snel op. Na de gelijkmaker van de bezoekers was het Johan Roodhuizen die Graauw opnieuw op voorsprong zette door de bal in de kruising te rammen: 2-1. Andermaal kwamen De Schutters langszij, maar een kwartier voor tijd bezorgde Fabian van Vliembergen Graauw alsnog de zege: 3-2. ,,Qua kansen een terechte zege’’, concludeerde trainer Johnny Merckx tevreden, terwijl hij de scheidsrechter complimenteerde met het ‘goed kort houden’ van de wedstrijd.

Hoofdplaat-SDO'63 1-1: Het verschil op de ranglijst was groter dan binnen de lijnen. Hoofdplaat begon als nummer twaalf aan de wedstrijd, SDO'63 als nummer zeven. Het duel, dat al op zaterdagavond gespeeld werd, leverde alleen in de eerste helft doelpunten op. Wouter Gijs bezorgde Hoofdplaat de voorsprong. Een eigen doelpunt leverde de bezoekers uit Lamswaarde kort voor de pauze de gelijkmaker op. Daar bleef het bij. ,,Na de rust kwamen wij beter in de wedstrijd, maar uiteindelijk is een gelijkspel over de hele wedstrijd gezien wel verdiend’’, vond SDO'63-trainer David Almekinders. 

Corn Boys-NVS 0-5: De thuisploeg, voorlaatste in de vijfde klasse A, kwam er voor de pauze niet aan te pas tegen de nummer twee. ,,Door persoonlijke fouten bij ons kwam NVS op een 0-4-voorsprong’’, zei Corn Boys-trainer John Moes. ,,Zij maakten de goals vooral uit corners.’’ De Zeeuws-Vlamingen zaten niet bepaald in de wedstrijd en de voorsprong voor NVS was wat dat betreft ook verdiend. De Brabanders waren beter. Na rust leverde Corn Boys, met de wind in de rug, meer strijd. Het werd nog 0-5. ,,Dit was één van de betere teams uit deze competitie’’, aldus Moes.

Sluiskil-Devo 1-10: Het trainerloze Sluiskil ging op eigen veld met 1-10 het schip in tegen Devo. Met 5 punten uit 14 wedstrijden bungelen de stuurloze Zeeuws-Vlamingen onderaan de ranglijst van de vijfde klasse A.