Volledig scherm
© Thinkstock

GPC Vlissingen zet jeugdleider uit functie na duwen spelertje Oostkapelle

VLISSINGEN - Voetbalvereniging GPC Vlissingen heeft een jeugdleider uit zijn functie ontheven. De man rende zaterdagochtend tijdens een wedstrijd bij Oostkapelle het veld op, nadat er een overtreding was gemaakt op één van zijn spelers, en duwde vervolgens een spelertje van de tegenstander. 

Het incident vond plaats tijdens een duel tussen Oostkapelle/Domburg JO7-3 en GPC Vlissingen JO7-2. Dat was meteen de laatste wedstrijd die de man bijwoonde in zijn functie van elftalleider. Hij werd diezelfde dag namelijk nog uit zijn functie ontheven. ,,Want zulk gedrag willen wij niet‘’, vertelde GPC-voorzitter Ron Huser. ,,Naar onze mening konden wij maar één signaal afgeven. Daarom hebben we zaterdag meteen afscheid genomen van deze meneer.‘’

GPC Vlissingen heeft diezelfde dag nog haar welgemeende excuses aangeboden aan voetbalvereniging Oostkapelle. ,,Daarmee is voor ons de kous af‘’, liet Hans Barth, voorzitter van die club, weten. ,,Eerst dachten we eraan naar de KNVB te stappen, maar we kregen diezelfde dag nog een mail van GPC. Zij boden hun excuses aan en gaven aan direct maatregelen te hebben genomen.‘’ 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Swingend Hoek legt in Sneek beslag op tweede-periodetitel
  DERDE DIVISIE ZATERDAG/VIDEO

  Swingend Hoek legt in Sneek beslag op twee­de-periodeti­tel

  SNEEK – Dankzij een klinkende overwinning op ONS Sneek legde Hoek zaterdagmiddag beslag op de tweede-periodetitel in de derde divisie. Ruim acht maanden nadat de ploeg promoveerde vanuit de hoofdklasse, weet het dat het na het reguliere seizoen opnieuw mag strijden om promotie, deze keer naar de tweede divisie. Er is ook nog een kans dat het die play-offs niet hoeft te spelen, want na de 1-5-zege in Friesland blijft de ploeg ook nog steeds een titelkandidaat.
 2. Jonathan Constansia: Ik zweer het, ik ben echt niet de moeilijkste
  PREMIUM

  Jonathan Constansia: Ik zweer het, ik ben echt niet de moeilijk­ste

  TERNEUZEN - Tijdens de laatste training voor het duel met ONS Sneek, grijpt Jonathan Constansia donderdagavond ineens naar zijn gezicht. In een duel met Daniel Akindayini is hij geraakt door de arm van de Engelse spits, precies op zijn oog. ,,Ik was even een deel van mijn zicht kwijt’’, zegt de middenvelder tegen fysiotherapeut Ruben Deij. Zijn trainer, Hugo Vandenheede, komt polshoogte nemen. Je ziet de trainer denken: als ‘Jona’ tegen Sneek maar kan spelen. ,,Al kan ik maar door één oog wat zien; ik speel gewoon’’, is Constansia stellig.