Volledig scherm
© Thinkstock

GPC Vlissingen zet jeugdleider uit functie na duwen spelertje Oostkapelle

VLISSINGEN - Voetbalvereniging GPC Vlissingen heeft een jeugdleider uit zijn functie ontheven. De man rende zaterdagochtend tijdens een wedstrijd bij Oostkapelle het veld op, nadat er een overtreding was gemaakt op één van zijn spelers, en duwde vervolgens een spelertje van de tegenstander. 

Het incident vond plaats tijdens een duel tussen Oostkapelle/Domburg JO7-3 en GPC Vlissingen JO7-2. Dat was meteen de laatste wedstrijd die de man bijwoonde in zijn functie van elftalleider. Hij werd diezelfde dag namelijk nog uit zijn functie ontheven. ,,Want zulk gedrag willen wij niet‘’, vertelde GPC-voorzitter Ron Huser. ,,Naar onze mening konden wij maar één signaal afgeven. Daarom hebben we zaterdag meteen afscheid genomen van deze meneer.‘’

GPC Vlissingen heeft diezelfde dag nog haar welgemeende excuses aangeboden aan voetbalvereniging Oostkapelle. ,,Daarmee is voor ons de kous af‘’, liet Hans Barth, voorzitter van die club, weten. ,,Eerst dachten we eraan naar de KNVB te stappen, maar we kregen diezelfde dag nog een mail van GPC. Zij boden hun excuses aan en gaven aan direct maatregelen te hebben genomen.‘’ 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Overwinning Hoek kost toch nog heel veel kracht
  DERDE DIVISIE/VIDEO

  Overwin­ning Hoek kost toch nog heel veel kracht

  RIJSSEN – Toen Roycel James na 51 minuten uit een vrije trap de 0-3 binnenschoot, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Hoek. De ploeg van Lieven Gevaert leek Excelsior’31 eenvoudig over de knie te leggen, maar kwam uiteindelijk nog bedrogen uit. De thuisploeg kwam terug tot 2-3 en was na de rode kaart voor Michel Gerritsen Mulkes zelfs nog dicht bij de gelijkmaker. Die viel niet, dankzij een fantastische reflex van doelman Jordi de Jonghe.
 2. Yerseke kan het karwei niet afmaken tegen koploper
  video / TWEEDE KLASSE E

  Yerseke kan het karwei niet afmaken tegen koploper

  VLISSINGEN - Halverwege leek Yerseke met een 2-0-voorsprong nog op weg naar een stunt tegen koploper Nieuwenhoorn, maar de bezoekers zorgden er met drie goals na rust voor dat Yerseke toch met lege handen achter bleef. Oostkapelle/Domburg sloot de Walcherse derby met Arnemuiden (3-2) winnend af en Bruse Boys pakte drie punten in ‘s-Heer Arendskerke. MZC’11 won thuis met 2-1 van DBGC, waardoor de Zierikzeese ploeg oprukte naar de derde plaats op de ranglijst.