Volledig scherm
GPC Vlissingen (oranje shirts) is nog ongeslagen in het bekertoernooi. © Lex De Meester

GPC Vlissingen is in de 'winning mood'

VLISSINGEN – GPC Vlissingen blijft maar winnen in het bekertoernooi. De Vlissingse ploeg won ook de tweede wedstrijd en ligt op poleposition voor de het bereiken van de volgende ronde. Groede werd met 5-1 verslagen. Voor Kapelle (2-1-winst op Rillandia) lonkt de volgende ronde ook, maar dan moet er eerst met Meto worden afgerekend. De Noormannen haalde uit. Het won thuis met 5-0 van Corn Boys.

Poule 2-72. Arendskerke-Wolfaartsdijk 3-0: De thuisploeg was de bovenliggende partij en kwam terecht op een 1-0-voorsprong. Michel Harinck rondde doeltreffend af na een fraaie aanval. Wolfaartsdijk kon lang hopen op een punt, want Arendskerke maakte de 2-0 maar niet. Tien minuten voor tijd viel die dan toch, Harinck schoot wederom raak. Diep in blessuretijd bepaalde Ricardo Kriekaard de eindstand op 3-0.

SKNWK-Koewacht 3-2: De Zeeuws-Vlamingen waren het eerste kwart van de wedstrijd sterker en Stef Goense kopte terecht de 0-1 op het scorebord. Hierna nam SKNWK het heft in handen en Toby de Bruine zorgde voor de gelijkmaker na een goede aanval. Jarno van Nieuwenhuize ging nog alleen op de keeper af en hij scoorde ook. Na rust had Koewacht meer balbezit en werd het 2-2 dankzij een doelpunt van Younes Abdellaoui. SKNWK zette weer aan en kreeg veel kansen. Alleen Van Nieuwenhuize scoorde nog.

Poule 2-73. Aardenburg-Patrijzen 2-4: De thuisploeg kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar iedere keer kwam Patrijzen weer terug. Terug op het oude nest opende Niek van Sprundel de score. Niels Paardenkooper maakte gelijk en net na rust zorgde Pablo van de Geuchte voor 2-1. Paardenkooper had er zin in, want hij maakte ook de 2-2 en de 2-3. Doordat ook Niels van Prooijen nog een doelpuntje mee pikte werd het nog 2-4.

GPC Vlissingen-Groede 5-1: De thuisploeg kwam de gehele wedstrijd niet in gevaar, maar kwam wel ongelukkig met 0-1 achter. Na een corner viel de bal pardoes voor de voet van Arno van den Hemel en die wist daar wel raad mee. GPC was beter en Matthieu de Smit kopte de gelijkmaker in het doel. Linksbuiten Joep Geijs gaf een voorzet, maar de bal viel zelf al in het net. Robin de Pagter schoot van afstand de 3-1 raak en werkte ook nog een vrije trap in het doel van Groede. Na een aanval uit het boekje zette Ruben Schotanus de 5-1-eindstand op het scorebord.

Poule 2-74. Meto-Apollo’69 8-0: De zondag-vierdeklasser was een maatje te groot voor de ploeg uit ’s-Gravenpolder. Meto maakte vanaf de eerste minuut de dienst en Apollo’69 kwam er gewoon niet aan te pas.

Kapelle-Rillandia 2-1: In een rommelige wedstrijd zorgde Bart Spelier voor de 0-1 voor Rillandia. Kapelle was beter en creëerde de kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Op slag van rust mikte Marco den Deurwaarder een vrije trap raak. Met een goed gevoel ging de thuisploeg op jacht naar de winst. Die kwam er ook. Uit één van de vele open kansen zorgde Niels van Herk voor een 2-1-eindstand en de tweede bekerzege op rij.

Poule 2-76. De Noormannen-Corn Boys 5-0: De kersverse derdeklasser speelde niet denderend, maar de Zeeuws-Vlaamse opponent was niet bij machte om het De Noormannen lastig te maken. De thuisploeg speelde vooral op de helft van Corn Boys. Nieuwkomer Marlo Janisse opende de score en Rens de Visser kopte steenhard raak uit een corner. In het tweede bedrijf schoot Janisse nog een keer raak en ook Dylan Maljers schoot raak. Janisse werkte ook nog zijn derde van de middag in het doel van Corn Boys.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wijkhuijs heeft zijn rol bij Hoek wel geaccepteerd
    PREMIUM

    Wijkhuijs heeft zijn rol bij Hoek wel geaccep­teerd

    HEEMSKERK - Marijn Wijkhuijs kreeg zaterdagmiddag onverwacht een basisplaats bij Hoek, nadat Thomas van Renterghem vlak voor het einde van de warming-up door zijn enkel was gegaan. ,,Ik heb, denk ik, een minuut of vijf gehad om me klaar te maken’’, lachte Wijkhuijs na afloop. ,,Ik dacht vooral: hehe, eindelijk weer eens lekker spelen.’’ Hij maakte tegen Odin'59 de 90 minuten vol en boekte met zijn ploeg een minimale zege (0-1).