Volledig scherm
Vreugde bij Goes. © Johan Van Der Heijden

Goes weet het nu zeker: volgend seizoen speelt het de derby tegen Hoek in de derde divisie zaterdag

GOES - Goes speelt volgend seizoen in de derde divisie op zaterdag. De voetbalbond KNVB heeft dat maandag bevestigd.

De Zeeuwse club ontwikkelde de interesse voor de overstap een jaar geleden al. Er kwam toen plekken vrij in de derde divisie zaterdag, maar het was toen te kort dag om het te regelen. Al vroeg in het afgelopen seizoen maakte Goes zijn interesse kenbaar bij de KNVB voor een eventuele vrije plek in het nieuwe seizoen.

Nu de laatste nacompetities zijn afgerond, is duidelijk geworden dat er een overschot aan zondagteams is in de derde divisie. Daardoor kan Goes volgend seizoen uitkomen in de zaterdagse derde divisie. Daarin zal het onder meer provinciegenoot Hoek tegenkomen.

De overstap is voor de duur van één jaar. Goes blijft een zondagclub en alleen als er het seizoen daarop weer ruimte is, bestaat de kans op een  vervolg in de derde divisie zaterdag.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internationals van Guinee los
    PREMIUM

    Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internatio­nals van Guinee los

    HULST - Terwijl het zonnetje het bezoek aan het terras al zeer aangenaam maakt, gaat ook de lach op zijn gezicht nog wat extra schijnen. Plots een appje van Ibrahima Traoré. Traoré, aanvoerder van Guinee en aanvaller bij het Duitse Borussia Mönchengladbach. ,,Kijk, ook dit dan weer hé. Het hele avontuur; ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven”, zo vat de 25-jarige Sven de Wilde zijn verhaal samen.