Volledig scherm
Remon de Vlieger (links) en Mart de Kroo in actie tegen Halsteren. © René van der Vliet

Goes verslikt zich op eigen veld in oude ploeg van trainer Pennings

GOES - De voetballers van derdedivisionist Goes verslikten zich dinsdagavond in zondag-hoofdklasser Halsteren. Na vele gemiste kansen in met name de eerste helft werd het 1-2 voor de oude ploeg van de nieuwe Goes-trainer Ruud Pennings.

Goes kreeg in het eerste bedrijf de nodige mogelijkheden. Mart de Kroo zorgde voor het eerste gevaar. Zijn schot van afstand ging nipt over. Niet veel later raakte Steve Schalkwijk de lat. Volgens de thuisploeg passeerde de bal de doellijn, maar de arbitrage besliste anders. Ruben Besuyen leek eveneens op weg naar de openingstreffer. Hij snelde langs doelman Arien Pietersma (ex-Vlissingen), maar vond alsnog de goalie op zijn weg. Tussendoor werd een goede aanval van Halsteren gestuit door doelman Brian Meulmeester.

In de 38ste minuut kreeg de derdedivisionist de grootste mogelijkheid op de 1-0. Na een overtreding op Schalkwijk ging de bal op de stip. De Kroo ontfermde zich over de strafschop. Zijn inzet belandde op de lat.

Achterstand

In de eerste minuten na rust kregen beide ploegen mogelijkheden. De grootste waren voor Halsteren. De bezoekers openden dan ook de score. Enkele seconden nadat Meulmeester een gevaarlijke kopkans onschadelijk maakte, werd het alsnog 0-1 door een treffer van oud-prof Fouad Idabdelhay. Twee minuten later - in de 61ste minuut - viel de gelijkmaker. De Kroo verscheen schuin voor de keeper en punterde de bal via de binnenkant van de paal in de verre hoek: 1-1.

Twintig minuten voor tijd viel de beslissing. Halsteren strafte balverlies aan Goes-zijde af, Thomas Marijnissen maakte er 1-2 van. In de blessuretijd was Sylvio Hage nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet miste kracht en leverde nauwelijks gevaar op.

Aanstaande zaterdag oefent Goes opnieuw. Baronie, ook een zondag-hoofdklasser, is die avond de tegenstander.

Opstelling Goes: Meulmeester; Dekker, Bank (46. De Kok), Manuhuwa (69. Bank), Klap (78. Besuyen); Hollemans, De Kroo, De Vlieger (46. Nguyen), De Winter; Schalkwijk, Besuyen (46. Hage).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Istvan Bakx heeft op zijn 33ste toch nog een mooi avontuur te pakken
  PREMIUM

  Istvan Bakx heeft op zijn 33ste toch nog een mooi avontuur te pakken

  DEN BOSCH - Een week geleden vertelde Istvan Bakx over zijn eerste weken bij Spakenburg, de club waar hij dit seizoen eigenlijk zou gaan voetballen. ,,Alleen als er nog iets moois en leuks op mijn pad komt, kan dat nog veranderen’’, zei hij toen met een knipoog. De contacten met Ajax Cape Town waren toen al gelegd, maar lange tijd leek een overgang naar Zuid-Afrika er niet in te zitten. Tot hij zondag werd gebeld en het licht alsnog op groen ging.
 2. Belg Gevaert (42) is nieuwe trainer van Hoek; Destorme stopt per direct

  Belg Gevaert (42) is nieuwe trainer van Hoek; Destorme stopt per direct

  HOEK - Lieven Gevaert wordt de nieuwe trainer van HSV Hoek. De 42-jarige Belg is de opvolger van zijn landgenoot Hugo Vandenheede, die ruim twee weken geleden plotseling opstapte bij de derdedivisionist. Gevaert zat sinds begin mei zonder club, nadat hij was ontslagen bij fusielclub Mandel United. Twee weken geleden was Gevaert toeschouwer bij het oefenduel tussen Hoek en FC Knokke, zaterdag zag hij het bekerduel met SV TOP.