Goes verliest onverwacht met 2-1 bij HBS, maar houdt kans in eigen hand

videoDEN HAAG - Wat een inkoppertje leek, werd een niet te nemen horde. Goes had zondag aan een punt voldoende om zich te plaatsen voor de play-offs voor promotie. Dat moest toch niet zo moeilijk zijn tegen het al gedegradeerde HBS. Maar het liep anders. Een vroege tegengoal werd nog gerepareerd, maar een tweede tegendoelpunt niet meer.

De 2-1-nederlaag hoefde Goes niet te verontrusten. Komende zondag heeft de ploeg van trainer Rogier Veenstra voldoende aan een punt in het slotduel met OSS'20 (dat al een periode heeft) om de plaats in de play-offs zeer te stellen. De enig overgebleven concurrent in de derde periode is op drie punten achterstand titelkandidaat Jong Volendam. 

Een vroege schotkans voor HBS bleek een voorbode. Jarreau Manuhuwa leed in de eerste minuut balverlies in de defensie van Goes, maar het schot van Boris van den Berg kon doelman Brian Meulmeester niet verontrusten. Vijf minuten was het echter wel raak. Tidde Tromp schoot een corner bij de tweede paal binnen.

Volledig scherm
Steve Schalkwijk was zondag opnieuw trefzeker voor Goes, maar het kon een nederlaag niet voorkomen. © Johan Van Der Heijden

Goes moest in de achtervolging. Na kansen voor Franse zorgde Steve Schalkwijk na 22 minuten voor de gelijkmaker. De spits werd na een onderschepping op het middenveld in stelling gebracht en faalde niet (1-1). In het restant van de eerste helft was Goes de ploeg in de aanval, maar goals leverde het niet meer op.

Na de pauze was HBS opnieuw de eerste ploeg die scoorde. En opnieuw uit een hoekschop. Mathijs Harthoorn kopte bij de tweede paal binnen. Goes moest weer in de achtervolging. Kansen creëerde de ploeg bij de vleet, maar doelpunten leverde het niet meer op. Franse miste, Schalkwijk miste, strafschopclaims werden verworpen. De bal wilde er niet meer in.

Daarmee kwam een einde aan een reeks van tien wedstrijden zonder nederlaag (negen zeges, één gelijkspel). De laatste nederlaag dateerde van 3 maart, toen Quick in Goes met 1-2 te sterk was.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement