Francis Kabwe Manengela voor Hoek in actie tegen Ter Leede. Hij keert volgend seizoen terug bij Goes.
Volledig scherm
Francis Kabwe Manengela voor Hoek in actie tegen Ter Leede. Hij keert volgend seizoen terug bij Goes. © Sjaak van der Salm

Goes strikt spelers van Hoek, Kloetinge en Terneuzen

GOES - Voetbalvereniging Goes maakte vrijdagmiddag zes nieuwe spelers bekend voor de selectie van volgend seizoen.

De derdedivisionist trok drie spelers aan die momenteel bij Hoek zitten: Francis Kabwe Manengela, Sven Mbikulu en Stefan de Bert. Laatstgenoemde traint alleen mee bij de Zeeuws-Vlaamse club, omdat hij van de KNVB geen overschrijving van PEC Zwolle kreeg.

Voor Kabwe Manengela betekent het een terugkeer. Tussen 2016 en 2018 was hij ook actief op Het Schenge. Hij promoveerde toen met de club achtereenvolgens naaar de hoofdklasse en de derde divisie. Toen ging hij naar Halsteren, dat hij afgelopen zomer na een jaar verruilde voor Hoek. Daar komt hij weinig aan spelen toe.

Van Kloetinge komen aanvaller Huib van Hecke en de 17-jarige, linksbenige verdediger Jussi Gerritsen over. Van Hecke is de derde speler van het gezin die naar de club gaat. Eerder speelden ook Klaas en Jan-Paul bij Goes. Jan-Paul is nu basiskracht van NAC Breda, Klaas speelt bij Kloetinge. Van zondag-derdeklasser Terneuzen maakt Amidu Tanko de overstap.

Renzo Roemeratoe

Tegenover deze aanwinsten staat het afvallen van Renzo Roemeratoe, die zou meekomen van Vlissingen met trainer Kevin Hollander. ,,Jammer’’, vindt Hugo Barends, de technische man bij Goes. ,,Maar Renzo wil graag blijven zaalvoetballen bij Groene Ster Vlissingen en dat is lastig om te combineren met spelen in de derde divisie.’’

De teller voor volgend seizoen staat op zestien spelers voor volgend seizoen. ,,We richten ons op een selectie van twintig man, met achttien veldspelers en twee keepers. Vooral in de aanval zijn we nu nog op zoek. Daarvoor lopen de contacten.’’

Voorlopige selectie 2020/2021

Doelman: Brian Meulmeester en Lorenzo Hoekman.
Verdediging: Toon Jochems (Cluzona), Jelle Klap, Jesse Bank, Ralph de Kok, Amidu Tanko (Terneuzen), Stefan de Bert (PEC Zwolle), Jussi Gerritsen (Kloetinge).
Middenveld: Ruben Hollemans, Hiep Nguyen, Remon de Vlieger, Nazario de Fretes, Sven Mbikulu (Hoek).
Aanval: Thomas de Rijke (Vlissingen), Francis Kabwe Manengela (Hoek), Huib van Hecke (Kloetinge).

Weg: Daniel Wissel (ASWH), Jarreau Manuhuwa (ASWH), Steve Schalkwijk (Hoek), Sherief Tawfik (gestopt), Mart de Kroo (Kloetinge), Sylvio Hage (Kloetinge), Tim de Winter (Kloetinge).

 1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
  PREMIUM

  Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

  VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’
 2. Uit de krant van 12 november 2016: Iedere dag voetbal, dat is wat Verhoene wil
  PREMIUM
  uit het archief

  Uit de krant van 12 november 2016: Iedere dag voetbal, dat is wat Verhoene wil

  Nu het coronavirus iedereen aan huis bindt, duikt de sportredactie van de PZC in het rijke archief. Mooie verhalen uit het recente verleden komen nogmaals online. Vandaag: verslaggever Barry van der Hooft ging op bezoek bij trainer Kenny Verhoene in Jena. ,,Je weet niet hoe het loopt in het leven. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden en dan is het ineens over. Daarom geniet ik heel erg van wat ik nu doe.”