Volledig scherm

Goes slaat na de rust toe

BERGEN OP ZOOM - Zondageersteklasser Goes behaalde zondagmiddag een regelmatige 1-3-overwinning in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter MOC’17 en bleef daarmee voor de vierde keer op rij aan de goede kant van de score. Trainer John Karelse was na afloop tevreden over het resultaat, maar minder over het spel van zijn ploeg. ‘Voor de rust hebben we slecht gespeeld’, zei hij.

Goes kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong: na amper vijf minuten kon Mart de Kroo in een een-tegen-een-situatie de score naar 1-0 tillen. Wie dacht dat de bezoekers daarmee de weg naar een makkelijke zege hadden geëffend, kwam bedrogen uit. MOC’17 bleek de stugge en fysiek sterke tegenstander waarvoor John Karelse vooraf had gevreesd en liet Goes daarna nauwelijks in zijn spel komen. Kort voor de rust werd het zowaar ook weer gelijk door een doelpunt van Brian Kruf.

Nadat Karelse in de rust de puntjes op de i had gezet, kwam Goes beter voor de dag. Geholpen door (opnieuw) een vroege treffer (dit keer van Tim de Winter) namen de Bevelanders het initiatief steeds meer in handen. ‘Na de rust hebben we het goed opgepakt, kwamen we weer aan voetballen toe en kregen we ook weer de nodige kansen’, keek Karelse na afloop terug. Halverwege de tweede helft werd het duel in een beslissende plooi gelegd. Niet voor het eerst dit seizoen was het Tim de Winter die daarbij de hoofdrol voor zich opeiste. De jonge middenvelder pikte een diepe bal uit de verdediging op en kopte de bal fraai binnen: 1-3. MOC’17 moest zich daarna gewonnen geven, ook al omdat Antoine van Mechelen zijn tweede gele kaart moest incasseren.

MOC’17-Goes 1-3 (1-1). 5. Mart de Kroo 0-1, 44. Brian Kruf 1-1, 48. Tim de Winter 1-2, 65. Tim de Winter 1-3.

Scheidsrechter: C.W. Bos

Aantal toeschouwers: 200.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Jager stapt over van Twente naar Hoek
    PREMIUM

    De Jager stapt over van Twente naar Hoek

    HOEK - Ruben de Jager (21) is dit seizoen speler van Hoek. De aanvaller trainde de afgelopen weken al mee met de derdedivisionist en kwam voor het weekend tot een akkoord met de club. Hoek heeft de overschrijving van De Jager meteen ingediend bij de KNVB. De inwoner van Lewedorp komt over van FC Twente en bij zijn nieuwe club hopen ze dat hij speelgerechtigd is voor het duel van zaterdag met ADO’20, in de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker.