Volledig scherm

Goes mag het laten zien tegen een hoofdklasser

VLISSINGEN - Dertien Zeeuwse voetbalclubs doen dit weekeinde een gooi naar een plaats in de vierde ronde van de districtsbeker. Hoe liggen hun kansen?

Sliedrecht-Goes, zaterdag 14.30 uur

Een interessant duel. Het ambitieuze Goes kan zijn krachten meten met een hoofdklasser. Sliedrecht komt immers in dezelfde klasse uit als Hoek. Het onderlinge duel eindigde aan het begin van dit seizoen in 1-1, maar waar Hoek naar boven kijkt, staat Sliedrecht voorlaatste. Goes had in de vorige ronde de nodige moeite met derdeklasser Luctor'88 (1-2-zege), maar is inmiddels al wel zes opeenvolgende duels ongeslagen (4W 2G). In de aanloop naar de topper volgende week tegen Baronie kan een stunt in Sliedrecht een welkome ruggensteun zijn.

Groen Wit-Hoek, zaterdag 14.30 uur

Voor hoofdklasser Hoek moet dit een abc'tje zijn. Groen Wit speelt immers in de derde klasse van het zondagvoetbal. Een totaal onbekende in het Zeeuwse is de tegenstander uit Breda niet, want drie seizoenen geleden speelde de ploeg in de tweede klasse tegen Zeelandia Middelburg, Terneuzen en RCS. Samen met die laatste ploeg degradeerde Groen Wit toen.

Pelikaan-Kapelle, zaterdag 14.30 uur

Na twaalf seizoenen overleefde Kapelle dit seizoen eindelijk weer 's de poulefase. De beloning was een duel in de tweede ronde tegen Kloetinge. Dat zal wel meteen het eindstation zijn, dacht menigeen. Maar niets was minder waar. Kapelle hield het op 2-2 en bekerde verder na strafschoppen. Na deze stunt moet Kapelle zaterdag weer een goede dag hebben om verder te bekeren. In Zwijndrecht wacht tweedeklasser Pelikaan, vorig seizoen nog tegenstander van Kloetinge in de eerste klasse. Kapelle weet in elk geval hoe het een hoger spelende tegenstander kan bedwingen.

MZC'11-Oranje Wit, zaterdag 14.30 uur

In de competitie gaat het dramatisch met MZC'11 (10 duels gespeeld, 10 duels verloren). In de districtsbeker heeft MZC'11 nog een blosje op de wangen. Winst op Oranje Wit, waarvan eerder dit seizoen in de competitie met 3-0 werd verloren, kan voor nog wat kleur zorgen. Vorig seizoen strandde Oranje Wit pas in de halve finale, onder meer na zeges op Serooskerke en Hoek.

De Noormannen-Kruiningen, zaterdag 14.30 uur

Beide clubs reikten nog nooit zo ver in de districtsbeker. Eén van de twee gaat zijn 'persoonlijk' record dus sowieso met nog een rondje aanscherpen. In de PZC van zaterdag blikken de aanvoerders van beide teams vooruit op de clash met als inzet een vierde ronde tegen mogelijk hoofdklasser Vlissingen. ,,De kans dat je een goed resultaat haalt, is nihil'', meent Thomas Paauwe, aanvoerder van Kruiningen. ,,Maar het is wel eens leuk om tegen een ploeg met zo veel aanzien te mogen spelen.''

VVGZ-GPC Vlissingen, zaterdag 14.30 uur

Tot een aantal jaren geleden speelde GPC Vlissingen als eersteklasser jaarlijks tegen VVGZ. De resultaten waren ook vrij uitgebalanceerd. Twaalf keer troffen de ploegen elkaar: GPC Vlissingen won drie keer, VVGZ, vier keer en vijf keer kreeg de ontmoeting geen winnaar. VVGZ is nog altijd eersteklasser, terwijl GPC Vlissingen twee klassen lager speelt.

Vlissingen (zat)-Oosterhout, zaterdag 17.00 uur

In dezelfde derde klasse als Groen Wit speelt Oosterhout, de tegenstander van het zaterdagteam van Vlissingen. Beide Brabantse teams zijn titelkandidaat. Vlissingen bereikte drie jaar geleden - toen als vierdeklasser - ook al eens de derde ronde. Toen ontsnapte eersteklasser Pelikaan met een 3-2-zege.

SC Kruisland-Tholense Boys, zaterdag 17.00 uur

SC Kruisland zit op een roze wolk. De debutant in de tweede klasse van het zondagvoetbal staat momenteel op de tweede plaats. Een zware dobber voor Tholense Boys. De historie heeft uitgewezen dat zaterdag-derdeklassers het doorgaans afleggen tegen zondag-tweedeklassers.

Zundert-RCS, zaterdag 17.00 uur

De enige nederlaag die RCS als zaterdagclub leed, leed de ploeg in de districtsbeker. Vorig seizoen was Kloetinge in de achtste finales met 1-3 te sterk, nadat RCS de eersteklassers Heerjansdam en Pelikaan al had uitgeschakeld. Tegenstander Zundert speelt in de tweede klasse van het zondagvoetbal; statistisch gezien dus een pittige klus voor de Souburgse zaterdag-derdeklasser.

VC Vlissingen-Gilze, zondag 14.30 uur

Hoofdklasser tegen derdeklasser. Dat moet niet al te lastig zijn voor de Zeeuwse hoofdklasser. Als Vlissingen de afgelopen jaren de poulefase overleefde, bereikte het doorgaans vrij eenvoudig ook minimaal de achtste finales. De 8-1-zege in de tweede ronde op Patrijzen gaf al aan dat Vlissingen dit seizoen eenzelfde scenario beoogt.

Hontenisse-Terneuzen, zondag 14.30 uur

Kan de ploeg in vorm - Hontenisse dus - opnieuw voor een stuntje zorgen. In de vorige ronde voedde Hontenisse de crisis bij HVV'24 met een 2-1-zege. De resultaten in de competitie werden er ook niet minder van in Kloosterzande. Zeven duels op rij is de ploeg al ongeslagen, onder meer door een 9-0-zege op RIA W. Tegenstander Terneuzen had in de vorige ronde de nodige moeite met Groede (strafschoppen boden uitkomst), maar in de competitie gaat het niet verkeerd met een plaats in de subtop.