Volledig scherm
Goes verloor zaterdag met 4-0 bij DVS'33. © Johan Van Der Heijden

Goes komt er geen moment aan te pas in lastig uitduel

DERDE DIVISIEERMELO - Voor de tweede week op rij liep Goes tegen een nederlaag aan in de derde divisie van het zaterdagvoetbal. Na het verlies op eigen veld tegen Jong Almere City FC ging de ploeg van trainer Ruud Pennings zaterdag onderuit tegen DVS'33 Ermelo. Het werd 4-0.

Dat Goes voor een lastig duel stond, wist het voorafgaand aan de wedstrijd al. DVS'33 was vorig jaar één van de sterkere ploegen in de zaterdag-derde divisie en liet ook deze voetbaljaargang nog geen punt liggen. Ook niet tegen Goes.

Het duurde bijna een half uur voordat de Zeeuwen het doel van de thuisploeg voor het eerst onder vuur namen. Op dat moment was het al 1-0. Joshua Patrick kopte DVS'33 in de 24ste minuut namelijk op voorsprong. Olivier Pilon maakte kort voor rust ook nog de 2-0.

Ook na de pauze kwam Goes er niet echt aan te pas. De ploeg probeerde de counter te zoeken, maar het was DVS'33 dat de bal had. Het was vooral aan doelman Brian Meulmeester te danken dat de bezoekers uit Zeeland het laatste kwartier in gingen met ‘slechts’ een 2-0-achterstand.

Maar die marge van twee treffers werd in de slotfase alsnog verdubbeld. Acht minuten voor tijd maakte invaller Van Hussen er 3-0 van en in de laatste minuut gaf Goes nog een strafschop weg. Die werd binnengeschoten door Van Warven, een andere invaller: 4-0-eindstand.

DVS’33-Goes 4-0 (2-0). 24. Joshua Patrick 1-0, 43. Olivier Pilon 2-0, 82. Christiaan van Hussen 3-0, 89. Daniël van Warven 4-0 (strafschop). Scheidsrechter: D. Schaper. Gele kaart: Jarreau Manuhuwa (Goes), Basil Camara (DVS’33). Aantal toeschouwers: 600. 

DVS’33: Huiskamp, E. Patrick, Camara, Van der Burg, Jonker, Dekker, Vloedgraven, Öztürk (84. Van Warven), Pilon (75. Van Hussen), J. Patrick en Roemeon. 

Goes: Meulmeester, Klap, Tawfik, Manuhuwa, Dekker, De Kok, Nguyen, Hollemans, De Kroo, Schalkwijk, Hage (81. Besuyen).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement