Volledig scherm
© Johan Van Der Heijden

Goes kan zaterdagse derde divisie ruiken na promotie Gemert

VLISSINGEN - De promotie van Gemert naar de derde divisie werd zaterdag bij voetbalvereniging Goes met tevredenheid ontvangen. De kans dat de Zeeuwse club daardoor volgend seizoen in de zaterdagse derde divisie kan uitkomen, is nog groter geworden.

Met de promotie van Gemert (dat zaterdagclub Staphorst de voet dwarszette) zijn er nu achttien zondagclubs zeker van een plaats in de derde divisie. De KNVB heeft vorige week aangegeven dat de derde divisies uit zeventien teams gaan bestaan én dat in elke derde divisie één Jong-team wordt geplaatst (Jong ADO Den Haag of Jong Almere City).

Dat betekent dat er nu negentien teams voor de zondagse derde divisie bekend zijn. Er moeten er daarom normaliter twee naar de zaterdag worden overgeheveld. Behalve Goes heeft ook VVSB uit Noordwijkerhout openlijk aangegeven daar oren naar te hebben.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik
  PREMIUM

  Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik

  GOES - Op het moment dat de naam van Ruud Pennings rond zong bij Goes waren er direct twijfels. Was hij wel de juiste persoon om Rogier Veenstra – die naar ASWH vertrok – op te volgen? De ‘zorgen’ werden geuit richting het bestuur. Toen Jurriaan van Poelje (Baronie) en Jasper de Muijnck (ex-Kozakken Boys) niet haalbaar bleken, werd de Vlissinger alsnog aangesteld. Maar hoewel Goes het hoofdtoernooi van de KNVB-beker haalde (dinsdag 29 oktober volgt het treffen met SC Cambuur), verliep de competitiestart moeizaam. De formatie behaalde vier punten uit acht duels en vindt zichzelf terug op de voorlaatste plaats in de derde divisie. Dinsdag stapte Pennings op.
 2. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
  PREMIUM

  Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

  BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.