Goes kan voorbeeld Hoek niet volgen en verliest van Ajax

DERDE DIVISIE | VIDEOGOES – Voor de derde week op rij moest Goes een nederlaag slikken in de derde divisie van het zaterdagvoetbal. Op eigen veld was de ploeg van trainer Ruud Pennings niet opgewassen tegen de amateurs van Ajax. De Amsterdammers wonnen met 0-1 door een late treffer.

Het was Goes dat zaterdagavond, de wedstrijd begon om 17.00 uur, voor het eerste gevaar zorgde. Steve Schalkwijk ontving de bal van Remon de Vlieger, maar schoot hoog over. Aan de andere kant moest doelman Brian Meulmeester ook al snel in actie komen. Nadat Hiep Nguyen balverlies had geleden, kon Ajax er gevaarlijk uitkomen. De keeper van Goes kon de inzet echter naast tikken.

Volledig scherm
Goes (rode shirts) verloor zaterdag met 0-1 van Ajax. © Marcelle Davidse

Goes kwam daarna tot twee keer toe erg goed weg. Meulmeester bracht nogmaals redding en verdediger Jop Dekker haalde een bal van de lijn. Mart de Kroo deelde vervolgens een speldenprikje uit namens de thuisploeg, maar het was vooral Ajax dat in het tweede deel van de eerste helft gevaarlijk werd. Toch was Nguyen nog het dichtste bij een goal. Zijn vrije trap, vlak voor rust, knalde via de binnenkant van de paal uit het doel.

Kort na de pauze leek Goes dan toch op voorsprong te komen. Steve Schalkwijk scoorde, maar de goal werd niet geteld. De spits zou hands hebben gemaakt. Daardoor stond het nog 0-0 toen aanvaller Daniel Wissel zich binnen de lijnen meldde. De spits maakte zijn rentree na ruim een jaar blessureleed. Wissel had zijn ploeg graag geholpen met een doelpunt bij zijn terugkeer, maar kreeg de Amsterdammers ook niet stil.

En waar Goes de kansen niet afmaakte, sloeg Ajax negen minuten voor tijd wel toe. Kenneth Misa-Danso kreeg een vrije trap tot bij Mitchel Bormann, die de bal tegen de touwen kopte en daarmee de enige treffer van de middag maakte. Want Goes kon het voorbeeld dat Hoek een week eerder gaf niet volgen. De Zeeuws-Vlamingen versloegen de amateurtak van de landskampioen met 6-1, Goes ging met 0-1 onderuit.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement