Goes is terug bij af na zeperd tegen OFC

videoOOSTZAAN – Goes beleefde zondag een dramatische middag tegen subtopper OFC. De ploeg van trainer Rogier Veenstra tankte vorige week vertrouwen door Dongen opzij te zetten, maar was op het kunstgras in Oostzaan kansloos: 4-0.

Volledig scherm
Roycel James moest kort na rust het veld verlaten bij Goes na een overtreding in zijn eigen strafschopgebied. De daarbij toegekende strafschop werd benut door OFC dat daamee op een 4-0-voorsprong kwam. © Johan Van Der Heijden

Veenstra stuurde dezelfde elf namen als vorige week het veld in, maar had wel meer opties op de reservebank. Verdediger Jarreau Manuhuwa maakte namelijk zijn rentree in de wedstrijdselectie.

Binnen het kwartier was het alle hens aan dek bij Goes. Doelman Brian Meulmeester voorkwam in de tiende minuut dat er gescoord werd en Sherief Tawfik maakte de rebound onschadelijk. Even later kopte Chakib Tayeb in de handen van Meulmeester. Daartegenover stond een schietkans voor Erwin Franse. De vleugelaanvaller, die komende zomer naar HSV Hoek vertrekt, draaide weg bij zijn tegenstander maar schoot ongericht.

In de 26ste minuut brak OFC de ban. Tim Ruder kopte tegen de paal, maar via Meulmeester belandde de bal in het doel: 1-0. Twee minuten later verdubbelde Frank Schilder de marge, na onoplettendheid achterin bij Goes: 2-0. Dit was tevens de ruststand. Aanvaller Steve Schalkwijk bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door middenvelder Remon de Vlieger.

Na de pauze legde OFC het duel al snel in een beslissende plooi. Roycel James leed balverlies, probeerde zijn fout te herstellen, maar maakte daarbij wel een overtreding in het eigen strafschopgebied. De centrumverdediger kreeg rood en moest inrukken. Het buitenkansje werd benut door de thuisploeg, al dook Meulmeester wel naar de goede hoek: 3-0.

Goes was vervolgens niet meer bij machte iets te forceren. Calvin Valies schoot van afstand bijna de 4-0 binnen, maar zijn inzet spatte uiteen op de paal. In de 56ste minuut moest Meulmeester alsnog voor de vierde keer vissen, toen Mike Brantjes een hoekschop tegen de touwen kopte: 4-0. Franse was nog meermaals dicht bij de eretreffer, maar had zijn vizier niet op scherp staan. Eindstand 4-0.

Volgende week speelt Goes weer een thuiswedstrijd. Het ontvangt dan nummer twaalf JVC Cuijk.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement