Volledig scherm
Ralph de Kok (rechts) tekent zijn contract in het bijzijn van de technische man van Goes, Hugo Barends. © PZC

Goes haalt jonge verdediger van FC Dordrecht

GOES - Voetballer Ralph de Kok (20) draagt volgend seizoen het shirt van derdedivisionist Goes. De Goesenaar komt over van Jong FC Dordrecht. ,,Ik ga er niet van uit dat een profclub me nog een contract aanbiedt”, stelt De Kok. ,,Al hoop ik natuurlijk van wel.”

De oud-jeugdspeler van JVOZ en Kloetinge kreeg geen vaste verbintenis aangeboden bij de Schapenkoppen. ,,Ik ben van plan om een HBO-studie te gaan volgen. Welke weet ik nog niet. Ik heb daarom bewust voor een club in Zeeland gekozen.‘’

Twee jaar geleden zou De Kok eigenlijk al naar Goes verkassen. Dat ketste toen af. ,,We hebben sindsdien contact gehouden. De derde divisie spreekt me erg aan. Volgend seizoen hoop ik me te ontwikkelen in het seniorenvoetbal. Mijn doel is om een vaste waarde te worden.‘’

De jongeling is gehaald voor de achterhoede. Hij vult daarmee de vacature in van Roycel James, die na de zomerstop naar Hoek vertrekt. Centrale verdediger Sherief Tawfik twijfelt nog over zijn toekomst. Vorige week werd bekend dat rechtsback Klaas van Hecke naar Kloetinge gaat.

De Kok maakte als tweedejaars A-junior de overstap van JVOZ naar FC Dordrecht. Vorig seizoen moest hij vanwege een ernstige knieblessure ruim vijf maanden toekijken. Inmiddels is hij weer helemaal fit. Maandagavond speelt hij met de beloften tegen Jong NAC Breda.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement