Goes haakt aan in de hoofdklasse

videoGOES – Goes behaalde zondag op eigen veld een waardevolle overwinning op Jong FC Den Bosch. Het werd 3-1. Daardoor staat Goes gedeelde vierde in de hoofdklasse B van het zondagvoetbal.

In de eerste tien minuten gaven de reserves van profclub FC Den Bosch twee waarschuwingsschoten, die geen doel troffen. Goes was wakker. Tim de Winter, Ruben Hollemans en Sherief Tawfik kwamen in kansrijke positie, maar misten doel.

Halverwege de eerste helft brak Francis Kabwe Manengela de ban. Hij benutte een strafschop, gegeven vanwege een handsbal. Den Bosch sloeg terug. De eerste poging van Dilivio Hoffman kwam op de paal, maar een afstandsschot van Marlon Slabbekoorn (ooit een toptalent van Feyenoord) betekende 1-1.

Kort na de aftrap stond Goes echter alweer op voorsprong. Aanvoerder Ruben Hollemans kopte een voorzet van Erwin Franse binnen: 2-1. Met die stand werd de rust bereikt.

Na de pauze ging Jong FC Den Bosch op zoek naar een nieuwe gelijkmaker. Een gemiste voorzet en een kopbal van Don Bolsius oogden gevaarlijk, maar troffen geen doel. In de slotminuten besliste clubtopscoer Daniel Wissel het duel in Goes’ voordeel.

Goes-Jong FC Den Bosch 3-1 (2-1). 21. Francis Kabwe Manengela 1-0 (strafschop), 37. Marlon Slabbekoorn 1-1, 39. Ruben Hollemans 2-1, 90. Daniel Wissel 3-1. Gele kaart: Jop Dekker (Goes), Najjim Haddouchi, Kahraman Demirtas (Jong FC Den Bosch).

Goes: Brian Meulmeester; Klaas van Hecke, Sherief Tawfik, Ruben Hollemans, Jan Paul van Hecke, Jop Dekker (74. Rick de Punder), Remon de Vlieger (77. Yannick van de Woestijne), Tim de Winter, Francis Kabwe Manengela (87. Ray Kroon), Erwin Franse, Daniel Wissel.

Volledig scherm
Daniël Wissel schuift na een fout van de Bossche keeper de 3-1 binnen. © Johan Van Der Heijden
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ruben de Jager is weer op nul begonnen
    PREMIUM

    Ruben de Jager is weer op nul begonnen

    HENGELO - Ga maar warmlopen, kreeg hij zaterdag na 57 minuten te horen. Je zou verwachten dat Ruben de Jager een beetje zenuwachtig zou zijn, maar dat was niet het geval. ,,Ik heb nooit last van zenuwen voor een wedstrijd’’, zegt de uit Lewedorp afkomstige aanvaller van Jong FC Twente. Tegen Quick Boys mocht hij na zeventig minuten het veld in en dat was een beloning voor een jaar hard werken. ,,Het was een mijlpaal voor me, waar ik een bijzonder gevoel van kreeg.’’