Goes buigt in tweede helft voor ongenaakbare koploper

videoNIJKERK - Goes heeft zaterdagmiddag niet kunnen stunten op bezoek bij Sparta Nijkerk. Halverwege stond het nog 0-0, maar in de tweede helft liep de ongenaakbare koploper van de derde divisie uit naar een verdiende 3-0-zege.

Volledig scherm
© Johan Van Der Heijden

Trainer Daan Eikenhout, die vandaag toch nog op bank plaats mocht nemen, zag in Nijkerk dat de eerst kans van de wedstrijd voor Goes was. Mart de Kroo stuurde na zeven minuten Steve Schalkwijk weg, maar zijn inzet wordt gestopt door Gino Coutinho. Vervolgens was het vooral de koploper die gevaar wist te stichten. Zo kon doelman Brian Meulmeester zich na vijftien minuten onderscheiden door Goes op de been te houden met een goede reflex. 

In het kwartier dat daarop volgde ontsnapte Goes meermaals aan een achterstand. Tegen het einde van de eerste helft kregen de bezoekers iets meer grip op de thuisploeg. Een inzet van Schalkwijk leverde na 45 minuten de eerste hoekschop voor Goes op, waar de thuisploeg er in de eerste helft al vijf kreeg. Doelpunten kwam er echter niet uit en dus gingen beide ploegen met 0-0 rusten.

Na een gemiste kans van Remon de Vlieger in de tweede helft, was het kort daarop wel raak aan de andere kant. Een fraaie actie van Plet bracht Sparta Nijkerk op 1-0. Na een uur spelen claimde Goes nog een strafschop, nadat Schalkwijk werd gestuit door Coutinho. De scheidsrechter wilde daar echter niet aan geloven. De thuisploeg wist het overwicht daarna toch nog verder in doelpunten uit te drukken. Na een fraaie aanval over rechts scoorde Burgerhout 2-0 en vlak voor het laatste fluitsignaal tekende Plet met zijn tweede treffer van de middag voor de eindstand: 3-0. 

Veel viel er niet af te dingen op de nederlaag voor Goes, maar veelzeggend was wel dat de Nijkerkse doelman Coutinho tot ‘man van de wedstrijd’ werd uitgeroepen.