Volledig scherm
Steve Schalkwijk, hier eerder in de voorbereiding, maakte er twee tegen Baronie. © Johan Van Der Heijden

Goede generale repetitie voor Goes

GOES - Een week voor de KNVB-bekerwedstrijd tegen Huizen boekte Goes de eerste zege in de voorbereiding. De derdedivisionist was zaterdag met 4-2 te sterk voor hoofdklasser Baronie.

Net zoals in de voorgaande oefenwedstrijden had Goes een aantal kansen nodig voordat er eentje verzilverd werd. Vlak voor rust was het eindelijk raak. Met een rush ontdeed Ruben Besuyen zich van een aantal tegenstanders. De rappe jongeling zag Steve Schalkwijk vrij staan, die op zijn beurt de 1-0 maakte.

Ruben Hollemans meende na afloop dat Goes effectiever met de kansen om moet gaan. ,,Volgende week moeten die ballen erin”, doelde hij op het duel in de KNVB-beker tegen eersteklasser Huizen. De aanvoerder stelde dat de groep nog moet wennen aan het systeem met twee spitsen. ,,Vooral bij het drukzetten en bij de overnames op het middenveld.”

Vertrouwd gevoel

In tegenstelling tot de voorgaande oefenpotjes koos trainer Ruud Pennings er dit keer voor om druk te zetten met de aanvallende middenvelder, zoals de voorbije twee seizoenen het geval was. ,,Dat gaf een vertrouwd gevoel”, aldus Hollemans.

De Walchenaar begrijpt dat de oefenmeester is afgestapt van de formatie met drie aanvallers. ,,Logisch, gezien de mogelijkheden binnen de selectie. We hebben niet dezelfde buitenspelers als eerdere jaren”, doelde hij op het vertrek van Erwin Franse naar Hoek en Ray Kroon naar Smitshoek.

In 51ste minuut maakte Goes er 2-0 van. Na een steekbal van Ralph de Kok werd Schalkwijk geschept door de doelman. De spits eiste de penalty op en was trefzeker.

Niet veel later vielen er twee goals kort na elkaar. Eerste maakte Baronie, dat aantrad zonder de Zeeuwen Aart Veldhof, Björn Quartel en Mark Schuit, er 2-1 van. Daarna was Besuyen namens Goes trefzeker: 3-1. Hiep Nguyen zocht met een steekpass de diepte. De Kok nam de assist voor zijn rekening. In de blessuretijd bracht Baronie de spanning terug, nadat Meulmeester de bal verspeelde. Amper twee minuten later counterde Goes naar 4-2. Sylvio Hage zorgde voor het slotakkoord.

Opstelling Goes: Brian Meulmeester; Jop Dekker, Ralph de Kok, Jarreau Manuhuwa, Jelle Klap (46. Jesse Bank); Ruben Hollemans, Hiep Nguyen, Tim de Winter, Mart de Kroo (64. Remon de Vlieger); Steve Schalkwijk, Ruben Besuyen (64. Sylvio Hage).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement