Goals van Steve Schalkwijk brengen Goes in een zetel voor play-offs

VIDEOGOES - Steve Schalkwijk toonde zondag zijn waarde weer voor Goes. De aanvaller bracht de Zeeuwse derdedivisionist met twee doelpunten voor de pauze in een zetel tegen EVV. Na de pauze werd er ondanks de nodige kansen over en weer niet meer gescoord.

De 2-0 was de vijfde overwinning op rij voor Goes en de negende zege in de laatste tien wedstrijden. Alleen tegen UNA bleef Goes verstoken van een driepunter. Het ticket voor de play-offs komt steeds dichterbij voor de formatie van trainer Rogier Veenstra. OFC en Jong Volendam zijn de eerste volgers met zes punten minder.

Bijna traditiegetrouw maakte Goes het verschil in de eerste helft. Na 19 minuten opende Schalkwijk de score. Hij was attent bij de rebound van een schot van Tim de Winter. Acht minuten later maakte hij ook 2-0, na een aanval via Erwin Franse en Mart de Kroo.

Na de pauze zette EVV aan voor de aansluitingstreffer. De kansen volgende elkaar in rap tempo op. Een schot van Shaquille Simmons ging over, Jordi Beelen miste 1 op 1 met doelman Brian Meulmeester, invaller Luqmane Bezzat schoot naast, een kopbal van Bob Vankan miste doel.

Halverwege de tweede helft had Goes niettemin nog steeds de luxe van de 2-0-voorsprong en kwam langzaamaan onder de druk van EVV uit. Erwin Franse was dicht bij een derde doelpunt en datzelfde gold voor invaller Ray Kroon. Beiden misten echter.

Volledig scherm
Steve Schalkwijk (rechts) was zondag de matchwinnaar bij Goes met twee doelpunten. © Johan Van Der Heijden
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek zet rood aanlopend Goes met duidelijke cijfers opzij
    DERDE DIVISIE/VIDEO's

    Hoek zet rood aanlopend Goes met duidelijke cijfers opzij

    HOEK – In de eerste Zeeuwse derby ooit in de derde divisie, kwam een uitslag op het scorebord waar vooraf alleen de meest optimistische supporter van Hoek op had gerekend. De Zeeuws-Vlaamse ploeg versloeg het dolende Goes met maar liefst 6-1. De bezoekers kregen voor rust de beste kansen, maar keken halverwege wel tegen een 2-0-achterstand aan. De ploeg van trainer Ruud Pennings raakte na 25 minuten ook nog eens Sherief Tawfik kwijt door een rode kaart en had na rust weinig tot niets meer in te brengen.