Goals van Steve Schalkwijk brengen Goes in een zetel voor play-offs

VIDEOGOES - Steve Schalkwijk toonde zondag zijn waarde weer voor Goes. De aanvaller bracht de Zeeuwse derdedivisionist met twee doelpunten voor de pauze in een zetel tegen EVV. Na de pauze werd er ondanks de nodige kansen over en weer niet meer gescoord.

De 2-0 was de vijfde overwinning op rij voor Goes en de negende zege in de laatste tien wedstrijden. Alleen tegen UNA bleef Goes verstoken van een driepunter. Het ticket voor de play-offs komt steeds dichterbij voor de formatie van trainer Rogier Veenstra. OFC en Jong Volendam zijn de eerste volgers met zes punten minder.

Bijna traditiegetrouw maakte Goes het verschil in de eerste helft. Na 19 minuten opende Schalkwijk de score. Hij was attent bij de rebound van een schot van Tim de Winter. Acht minuten later maakte hij ook 2-0, na een aanval via Erwin Franse en Mart de Kroo.

Na de pauze zette EVV aan voor de aansluitingstreffer. De kansen volgende elkaar in rap tempo op. Een schot van Shaquille Simmons ging over, Jordi Beelen miste 1 op 1 met doelman Brian Meulmeester, invaller Luqmane Bezzat schoot naast, een kopbal van Bob Vankan miste doel.

Halverwege de tweede helft had Goes niettemin nog steeds de luxe van de 2-0-voorsprong en kwam langzaamaan onder de druk van EVV uit. Erwin Franse was dicht bij een derde doelpunt en datzelfde gold voor invaller Ray Kroon. Beiden misten echter.

Volledig scherm
Steve Schalkwijk (rechts) was zondag de matchwinnaar bij Goes met twee doelpunten. © Johan Van Der Heijden
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lelijke overwinning smaakt verschrikkelijk zoet voor Bakx en Bliek
    PREMIUM

    Lelijke overwin­ning smaakt verschrik­ke­lijk zoet voor Bakx en Bliek

    DEN BOSCH - Zijn warming-up is al veertig minuten aan de gang en hij huppelt steeds van zijn linker- naar zijn rechterbeen. Ondertussen gaat zijn blik geregeld richting zijn trainer. ,,Ik zat echt te zenuwlijen’’, zegt Julius Bliek later. ,,Wanneer gaan we voor plan B, wanneer kom ik er in?’’ Het duel tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles is 89 minuten oud als hij er eindelijk in mag. Nog geen minuut later ziet hij hoe Jeroen Veldmate vlak voor zijn neus de bevrijdende 0-1 binnenkopt, recht voor het uitvak, dat ontploft.