Glansrijk debuut voor Vandenheede bij Hoek

VIDEOHOEK - Hugo Vandenheede beleefde zaterdagmiddag een glansrijk debuut als trainer van Hoek. Zijn eerste officiële duel in dienst van Hoek leverde een klinkende overwinning op. Op eigen veld werd Harkemase Boys met 4-0 verslagen. Rik Impens en Gianni Tiebosch waren voor rust trefzeker, in de tweede helft bracht topscorer Kyle Doesburg zijn totaal met twee treffers op dertien competitiedoelpunten.

Met de overwinning hoopt Hoek een punt achter een roerige tijd te kunnen zetten. Op 22 december besloot de club trainer Dennis de Nooijer te ontslaan, waarna Vandenheede werd aangesteld als zijn opvolger. Na vier trainingen en een oefenwedstrijd tegen de beloften van AA Gent (2-1-zege) koos hij tegen de ploeg uit Friesland voor een 4-3-3-formatie. Dat ging ten koste van Lionel Fitsch, die na de wedstrijdbespreking teleurgesteld naar huis vertrok.

Volledig scherm
Hugo Vandenheede tijdens zijn debuut in het Nederlandse voetbal. © Camile Schelstraete

Centraal achterin vormde Gert-Jan van Leiden nu een duo met Kim van den Bergh. Heel zwaar kregen ze het niet tegen Harkemase Boys, dat zaterdagochtend om 7.30 uur was vertrokken uit Friesland en in Hoek weinig indruk kon maken. Hoek begon goed aan het duel, kwam via Rik Impens en Gianni Tiebosch op een 2-0-voorsprong en bouwde die na rust verder uit. Met wind tegen waren twee scherpe counters voldoende om het puntentotaal op 35 te brengen. Doesburg was, met een gevoelige stiftbal en een bekeken afronding, goed voor twee goals (4-0). Daarmee bracht hij zijn totaal op dertien goals, net zoveel als vorig jaar bij zijn vorige club ASWH in een heel seizoen.

Voor Hoek was het meteen ook de grootste overwinning van het seizoen. Voor de winterstop was de ploeg niet verder gekomen dan zeges met één of twee doelpunten verschil. Nu waren het er vier en dat geeft vertrouwen voor de komende weken, als Vandenheede met zijn ploeg op bezoek gaat bij Quick Boys en op eigen veld Dovo ontvangt.

Volledig scherm
Kyle Doesburg (links) stift de bal over de doelman van Harkemase Boys heen en tekent zo voor de 3-0. © Camile Schelstraete

Hoek-Harkemase Boys 4-0 (2-0). 13. Rik Impens 1-0, 19. Gianni Tiebosch 2-0, 62. Kyle Doesburg 3-0, 77. Kyle Doesburg 4-0. Scheidsrechter: L.P.S. Cairo (’s-Hertogenbosch). Gele kaart: Jonathan Constansia (Hoek). Aantal toeschouwers: 750.

Hoek: Jordi de Jonghe; Fabian Wilson, Gert-Jan van Leiden, Kim van den Bergh, Zinho Chergui; Reguillo Vandepitte, Rik Impens, Jonathan Constansia (90. Marijn Wijkhuijs); Ruben de Jager, Kyle Doesburg (87. Yves Nyemb) en Gianni Tiebosch (63. Karim Bannani).

Harkemase Boys: Erick Jansema; Willem Huizing, Iloba Achuna (83. Jens Jurn Streutker), Joris Voest, Mark Bruintjes; Noureddine Boutzamar, Henny Bouius, Jesse Renken ; Pier Veldman (57. Jari Slort), Robert Stelpstra (68. Jochem van Putten) en Berwout Beimers.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internationals van Guinee los
    PREMIUM

    Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internatio­nals van Guinee los

    HULST - Terwijl het zonnetje het bezoek aan het terras al zeer aangenaam maakt, gaat ook de lach op zijn gezicht nog wat extra schijnen. Plots een appje van Ibrahima Traoré. Traoré, aanvoerder van Guinee en aanvaller bij het Duitse Borussia Mönchengladbach. ,,Kijk, ook dit dan weer hé. Het hele avontuur; ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven”, zo vat de 25-jarige Sven de Wilde zijn verhaal samen.