Gemiste kansen zitten Hoek dwars in jacht op revanche

DERDE DIVISIE | videoHOEK – Derdedivisionist Hoek was op eigen veld bijna negentig minuten de gevaarlijkste ploeg tegen Harkemase Boys. Het leverde de Zeeuws-Vlamingen echter geen driepunter op. De nummer vijf van de ranglijst moest genoegen nemen met een punt tegen de nummer drie: 1-1.

Al heel snel kreeg Hoek een flinke kans om op voorsprong te komen. Rik Impens werd na twee minuten weinig in de weg gelegd, kon uithalen, maar zijn poging ging naast. In de negende minuut was de aanvoerder van de Zeeuws-Vlamingen wederom dicht bij de openingstreffer, maar ditmaal kon de keeper van Harkemase Boys de inzet van de Belg tot corner verwerken.

Volledig scherm
Rik Impens (met bal) schoot Hoek vlak voor rust op gelijke hoogte tegen Harkemase Boys. © Sjaak van der Salm

De toon was gezet. Hoek had iets goed te maken, na de eerdere 6-0-nederlaag in Friesland, en was ook vastberaden dat te doen. Roycel James was in de twaalfde minuut dicht bij de 1-0, maar zijn vrije trap ging rakelings naast. Ook de derde kans van Impens ging er twee minuten later niet in. De inzet van de topscorer van Hoek werd geblokkeerd door een Friese verdediger.

Penalty

Hoewel de Zeeuws-Vlamingen binnen het kwartier al flink wat mogelijkheden hadden gekregen en de meeste aansprak maakten op een voorsprong, was het Harkemase Boys dat de leiding nam. Een overtreding van Karim Bannani in het strafschopgebied werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty. Jesse Renken schoot die raak, waardoor de Friezen na negentien minuten aan de leiding gingen.

Maar vijf minuten voor de pauze ging ook voor Hoek de bal op de stip. Een inzet van Jonathan Constansia werd binnen het zestienmetergebied geraakt door een Friese hand, waardoor de scheidsrechter geen andere keuze had dan een strafschop te geven aan de Zeeuwen. Impens ging achter de bal staan en maakte vanaf elf meter geen fout: 1-1 bij rust.

In het begin van de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Hoek drong aan en maakte de meeste aanspraak op doelpunten. De eerste kans was voor Steven Smulder. Na een vloeiende aanval over de rechterflank kreeg de middenvelder een enorme kopkans, maar zijn inzet trof geen doel. Niet veel later stond Hoek-keeper Jordi de Jonghe een nieuwe Friese voorsprong in de weg.

Corner

De tweede helft werd de helft van de kansen voor Smulder. Zo’n twintig minuten voor tijd kreeg de middenvelder van Hoek weer twee flinke kansen, kort achter elkaar. Zijn eerste inzet werd door de doelman van Harkemase Boys tot corner verwerkt. Die hoekschop viel voor de voeten van Smulder, maar de poging ging over het Friese doel.

Omdat De Jonghe Hoek een kwartier voor tijd wederom voor een achterstand behoedde, beloofde het een spannende slotfase te worden. Daarin waren het vooral de Zeeuwen die voor een late winnende goal gingen. Kim van den Bergh had die goal in de 84ste minuut op zijn schoen, maar de inzet werd van de lijn gehaald. Hoek moest het daardoor doen met ‘slechts’ een punt.

  1. Flinke straffen voor Vlissingen-duo: Ben Sellam meer dan een jaar aan de kant, Roemeratoe enkele maanden

    Flinke straffen voor Vlissingen-duo: Ben Sellam meer dan een jaar aan de kant, Roemeratoe enkele maanden

    VLISSINGEN – De tuchtcommissie amateurvoetbal van de KNVB heeft Vlissingen-spelers Milton Roemeratoe en Karim Ben Sellam een straf opgelegd voor de incidenten waar de spelers bij waren betrokken tijdens het duel met FC Boshuizen. Ben Sellam kreeg de langste schorsing, bevestigt een woordvoerder van de tuchtcommissie tegenover deze krant. De reservedoelman van de zondag-eersteklasser moet in totaal vijftien maanden toekijken. Roemeratoe staat in totaal vier maanden aan de kant. Beide spelers hebben vier werkdagen de tijd om in beroep te gaan.