De talentvolle Rick Gort (midden) kan komend seizoen met Terneuzense Boys opnieuw in de eerste klasse uitkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
De talentvolle Rick Gort (midden) kan komend seizoen met Terneuzense Boys opnieuw in de eerste klasse uitkomen. © Camile Schelstraete

Gemengde gevoelens bij Terneuzense Boys

videoTERNEUZEN - Terneuzense Boys bivakkeerde het hele seizoen in de onderste regionen van de zaterdag eerste klasse, maar door het besluit van de KNVB om dit seizoen af te sluiten zonder degradanten of promovendi, is de club gered van degradatie. Toch is er bij trainer Hubert van den Hemel nog weinig sprake van blijdschap. ,,Ik zou liever degraderen naar de vierde klasse, als we morgen dan allemaal weer gezond het veld op zouden kunnen gaan.”

Dat de situatie rondom het coronavirus erg was en eigenlijk met de week steeds erger werd, hadden ze bij Terneuzense Boys en dus ook trainer Van den Hemel al snel in de gaten. Druk maken over in welke klasse de ploeg volgend jaar zou voetballen, dat deed de oefenmeester geen moment. ,,We kunnen ons druk maken over voetbal, maar met alle ellende zou het mij een worst zijn in welke competitie we zouden spelen. Dat gevoel leefde eigenlijk ook niet in de groep, niemand was er mee bezig bij ons.”