Volledig scherm
Ray Kroon, hier op archieffoto, maakte de tweede treffer voor Goes in en tegen Hoek. © Johan Van Der Heijden

Geen winnaar in oefenduel Zeeuwse hoofdklassers

HOEK – Het oefenduel tussen de hoofdklassers Hoek en Goes leverde zaterdag geen winnaar op. Halverwege leidde Goes met 0-1, door een treffer van Remon de Vlieger. Na rust kwam Hoek langszij via Douwe Zeegers, één van de zes invallers bij Hoek. Ray Kroon, ingevallen bij Goes, zorgde negen minuten voor tijd voor 1-2, maar twee minuten later was de stand weer in evenwicht. Na een corner schoot Yoshi Verbrugge van dichtbij de 2-2 op het scorebord. Dat was tevens de eindstand.

Voor de beide trainers was het wel een nuttige oefenwedstrijd. Jannes Tant miste bij Hoek de geblesseerde verdedigers Fabian Wilson en Stef de Backer en gaf een aantal wisselspelers minimaal een helft speeltijd. Tant haalde vaste waarden als Reguillo Vandepitte, Rik Impens en doelman Jordi de Jonghe halverwege naar de kant. Zijn collega Rogier Veenstra moest het stellen zonder onder anderen Raymond Wolff en Rick de Punder.

Goes liet vooral voor rust een goede indruk achter. Daniel Wissel miste na drie minuten een grote kans op de openingstreffer. Daarna waren de beste mogelijkheden voor Hoek, dat zoals vaker dit seizoen faalde in de afwerking. Vlak voor rust schudde Wissel twee verdedigers van Hoek van zich af maar zag zijn schot gekeerd door De Jonghe. De rebound was voor de meegelopen De Vlieger: 0-1.

Harde overtreding

Na rust kwam Hoek al snel op gelijke hoogte via Douwe Zeegers, die de bal langs de ingevallen doelman Dennis Uijl tikte. Daarna werd het wat onvriendelijker op het veld. Sascha Beshliaha kreeg na een harde overtreding op Kroon de gele kaart, aan de zijde van Goes kreeg Boy de Jonge even later ook geel. In de slotfase leek Goes er dankzij een treffer van Kroon met de zege vandoor te gaan, maar Verbrugge maakte alsnog gelijk. Volgend weekend hervatten de twee hoofdklassers de competitie weer. Hoek doet dat met een thuiswedstrijd tegen AFC, Goes gaat een dag later op bezoek bij Groene Ster.

Hoek-Goes 2-2 (0-1). 43. Remon de Vlieger 0-1, 49. Douwe Zeegers 1-1, 81. Ray Kroon 1-2, 83. Yoshi Verbrugge 2-2. Scheidsrechter: G. de Pater (Krabbendijke). Gele kaart: Sascha Beshliaha (Hoek) en Boy de Jonge (Goes). Aantal toeschouwers: 250.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement