Volledig scherm
© Thinkstock

Geen doelpunten bij Dovo-Hoek

VEENENDAAL - De eerste confrontatie tussen zaterdag-topklasser Hoek en hoofdklasser Dovo in de nacompetitie is in een doelpuntloos gelijkspel geëindigd.

Hoek had de wedstrijd onder controle in de eerste helft en kreeg kansen via de aanvallers Kyle Doesburg, Guillaume Clinckemaillie en linksback Thomas van Renterghem. Hun pogingen troffen echter geen doel.

Na rust kregen de bezoekers het na zo'n twintig minuten spelen wat lastiger tegen Dovo. Het mocht een klein wonder heten dat Serhat Koc niet de 1-0 liet aantekenen uit een voorzet van Jan Struijk, die zelf even later oog in oog met doelman Jordi de Jonghe hoog over schoot.

Voor Hoek was Doesburg nog twee keer dicht bij een doelpunt, en kopte invaller Mattis Persoons nog een keer net naast. Goals werden er echter niet meer gemaakt.

Dinsdagavond treffen beide ploegen elkaar opnieuw. Dan staat in Hoek een plek in de finale van de nacompetitie op het spel. Daarin is RVVH de tegenstander. Of centrale verdediger Lionel Fitsch dinsdag weer inzetbaar is, is nog de vraag. Hij viel zaterdag uit met een voetblessure en is nog een vraagteken voor de return.

Dovo - Hoek 0-0 (0-0). Scheidsrechter: A.W.G. van Kraay (Deventer). Aantal toeschouwers: 1200.

Hoek: Jordi de Jonghe; Thomas van den Houten, Lionel Fitsch (64. Mattis Persoons), Reguillo Vandepitte, Thomas van Renterghem; Birgen Martens, Jelle de Schrijver, Mateusz Kuzmicki; Kyle Doesburg, Sam De Munter (77. Nick de Groote), Guillaume Clinckemaillie (85. Emre Dönmez).

  1. Overwinning Hoek kost toch nog heel veel kracht
    DERDE DIVISIE/VIDEO

    Overwin­ning Hoek kost toch nog heel veel kracht

    RIJSSEN – Toen Roycel James na 51 minuten uit een vrije trap de 0-3 binnenschoot, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Hoek. De ploeg van Lieven Gevaert leek Excelsior’31 eenvoudig over de knie te leggen, maar kwam uiteindelijk nog bedrogen uit. De thuisploeg kwam terug tot 2-3 en was na de rode kaart voor Michel Gerritsen Mulkes zelfs nog dicht bij de gelijkmaker. Die viel niet, dankzij een fantastische reflex van doelman Jordi de Jonghe.