Volledig scherm
Jannes Tant, trainer van Hoek © Barry Van Der Hooft

Geen crisis maar twee awards voor winnend Hoek

videoVLISSINGEN - Na drie nederlagen en twee gelijke spelen in de laatste vijf competitiewedstrijden werd er voor een crisis bij Hoek gevreesd, maar die werd bezweerd met een 2-3-overwinning bij lijstaanvoerder Noordwijk. Dat leverde de Zeeuws-Vlaamse zaterdag-hoofdklasser twee eretitels op.

Het panel van de Zeeuwse Voetbal Awards, een initiatief van CTV Voetbal en de PZC, koos hoofdcoach Jannes Tant als Trainer van de Week. Hij hield het hoofd koel in het oog van de storm en gidste zijn ploeg naar een uitoverwinning.

Hoek werd betiteld als Club van de Week, door opnieuw een overwinning op een koploper. Van de laatste tien ontmoetingen met lijstaanvoerders won Hoek er zes. Drie keer werd er gelijkgespeeld en slechts één keer verloren.

Speler van de Week werd Jean-Paul Harthoon na zijn historische hattrick namens Apollo’69 (zie verhaal op de rechterpagina). Marloes Eggebeen werd gekozen tot Speelster van de Week. De keepster was belangrijk voor de vrouwen van

IJzendijke in het duel met nummer drie Viod (0-0). Het doelpunt van de Week kwam op naam van Koen Nieuwkoop (Tholense Boys). Hij pegelde de bal in de kruising tegen Krabbendijke.

  1. Nog een paar maanden en dan valt het doek voor Zeeland Sport

    Nog een paar maanden en dan valt het doek voor Zeeland Sport

    VLISSINGEN - De voetbalvereniging Zeeland Sport, die ook nog een kleine biljartafdeling heeft, houdt aan het einde van dit seizoen op te bestaan. Tijdens een algemene ledenvergadering heeft het bestuur van de zaterdag-vierdeklasser een volmacht gekregen van een meerderheid van de aanwezige leden om het opdoeken van de club formeel voor te bereiden. Daarmee valt komende zomer het doek voor de in 1955 opgerichte Vlissingse club.
  2. Dylan 'Eagle' kan Bruse Boys zelfs in de Verenigde Staten niet loslaten

    Dylan 'Eagle' kan Bruse Boys zelfs in de Verenigde Staten niet loslaten

    BURGH-HAAMSTEDE - Woorden schieten voor Dylan Adelaar (21) tekort als hij wil beschrijven hoe mooi hij het leven vindt als speler van het voetbalteam van de Louisiana State University (LSUS). De enige baaldagen die hij het afgelopen halfjaar had in de Verenigde Staten waren zaterdagen. Dan kwam zijn vorige club Bruse Boys namelijk in actie in de eerste klasse, vaak zonder succes. ,,Helaas heb ik tegen Deltasport (4-1-nederlaag) zelf ook weinig voor elkaar kunnen krijgen’’, sombert hij nog wat na, terugblikkend op het afgelopen weekend.