Volledig scherm
Jos Westerhout (links), hier in actie tegen Terneuzen, hield aan een botsing op het soccertoernooi een gebroken knieschijf over. © Peter Nicolai

Gebroken knieschijf voor Westerhout na botsing op soccertoernooi

PHILIPPINE - Zondag-derdeklasser Philippine kan de komende maanden geen beroep doen op Jos Westerhout. De snelle aanvaller uit Sluiskil raakte zaterdag tijdens het soccertoernooi geblesseerd na een botsing met André Siereveld. Onderzoek in het ziekenhuis maakte duidelijk dat Westerhout zijn knieschijf heeft gebroken.

Westerhout liep de blessure op in de kwartfinale tegen Terneuzense Boys, die Philippine met 3-0 verloor. De aanvaller kwam in botsing met Siereveld, die een dikke enkel aan het duel overhield. Toen Siereveld wilde schieten, blokte Westerhout de inzet en raakte daarbij geblesseerd.

Voor Philippine is de blessure van Westerhout een flinke tegenvaller, want hij was voor de winterstop één van de smaakmakers. Omdat Sebastian de Meijer begin februari voor een zeven maanden durende stage naar Suriname vertrekt, zit trainer Frank van Damme voorin nu wat dunner in de spelers. Met de Belg Robin Praet haalde de derdeklasser wel al een nieuwe speler binnen. De kans is groot dat Philippine nu in België op zoek gaat naar nog een aanvaller.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement