Volledig scherm
Baronie-middenvelder Tom Janssen krijgt een publiekswissel.

Gapend gat tussen Goes en Baronie na Bredase mokerslag (video)

BREDA - Baronie heeft Goes een mokerslag uitgedeeld in de strijd om de titel in de eerste klasse C. In eigen huis won het Zeeuws getinte team met 2-1.

Goes trok het spel vanaf minuut één naar zich toe en kwam met verzorgd voetbal tot enkele kansen, maar kon niet voorkomen dat ook Baronie in de tegenaanval gevaarlijk kon worden. Rhomar Boudzra en Moustafa Mohammad probeerden het namens de thuisploeg, maar misten het doel van Goes-goalie Dennis Uyl.

De bezoekers kwamen via Mart de Kroo aan de verdiende voorsprong. De middenvelder benutte een door Francis Kabwe Manengela verdiende strafschop - de buitenspeler werd gevloerd door Aart Veldhof (ex-Kloetinge) - en bepaalde de ruststand daarmee op 0-1. Dat Baronie voor de pauze niet langszij kwam was te danken aan Uyl, die een kopbal van Boudzra stijlvol uit zijn doel hield.

Na rust hield hij zijn doel niet schoon. Uyl was kansloos toen Tom Janssen (ex-Terneuzen) in de 67e minuut volledig vrij een voorzet van voormalig Kloetinge-speler Jason Tjien-Fooh binnentikte. Goes was daarvoor gevaarlijk geweest, maar Steve Schalkwijk, Ruben Hollemans en Kabwe Manengela vonden allen Baronie-doelman Robbert van Oorschot op hun pad.

En waar Goes zoals vaker dit seizoen (te) veel kansen nodig had om te scoren, sloeg de tegenstander wel toe. In de slotfase was het opnieuw Janssen die doel trof en zich daarmee tot matchwinner kroonde. Hij zette Goes zo eigenhandig op een achterstand van tien punten na elf speelronden.

Lees in de papieren PZC van maandag, digitaal of via Blendle meer over het duel tussen Baronie en Goes.