Volledig scherm
Hoek (rechts) en Maldegem tijdens de minuut stilte ter nagedachtenis van de onlangs overleden Fina Breepoel, vrijwilligster bij Hoek. © Barry van der Hooft

Franse testspeler Ousmane Diakho maakt wèl goede indruk bij Hoek

MALDEGEM - Hoek won dinsdagavond zijn derde oefenwedstrijd van de voorbereiding. In en tegen Maldegem werd het 0-3 voor de Zeeuws-Vlaamse derdedivisionist.

Nadat Hoek vorige week de Engelsman Reyon Dillon aftestte, maakte de Franse testspeler Ousmane Diakho tegen Maldegem een aanzienlijk betere indruk. Zijn gedrevenheid werd beloond met een doelpunt toen hij na 20 minuten de score met het hoofd opende na een voorzet van Roysel James. Later in de wedstrijd zag Diakho twee doelpunten afgekeurd worden.

Hoek had voor rust weinig te duchten van Maldegem, dat aantrad zonder ex-Terneuzen-speler Can Kiran die met een blessure kampte. Na de openingsgoal van Diakho maakte vlak voor rust Francis Kabwe Manengela - enigszins lucky - de 0-2.

Na de pauze werd het 0-3 door een eigen doelpunt. Daarna werd Maldegem, dat uitkomt in de tweede provinciaal, beter in de wedstrijd en kreeg kansen. Doelman Jordi de Jonghe zorgde echter voor de eerste ‘nul’ van Hoek in de voorbereiding.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het plotselinge overlijden van Fina Breepoel, al jarenlang vrijwilligster bij Hoek. De ploeg speelde met rouwbanden.

Hoek startte de voorbereiding met een 3-1-nederlaag tegen de beloftes van Zulte Waregem, terwijl het vorige week met dezelfde cijfers won KSC Blankenberge. Komende zondag (!) speelt de club zijn volgende oefenduel, uit bij het Belgische St. Eloois-Winkel Sport.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement