Volledig scherm
Hoek-aanvaller Erwin Franse (rechts) duelleert met Goes-aanvoerder Ruben Hollemans. © Sjaak van der Salm

Franse krijgt goed nieuws, maar Harkemase Boys-uit komt te vroeg

HOEK - Erwin Franse viel vorige week geblesseerd uit tijdens het bekerduel met PEC Zwolle (0-3). De rechtsbuiten moest zich na 54 minuten laten wisselen, omdat hij klachten had in zijn liesstreek. Maandagavond liet de aanvaller uit Kwadendamme zich onderzoeken in het Belgische Tielt en daar kreeg hij goed nieuws.

,,Op de echo was niks te zien’’, liet Franse weten. ,,Het is een soort verrekking geweest. Binnen tien dagen moet de pijn weg zijn. De wedstrijd van zaterdag komt nog te vroeg.’’ In eerste instantie waren ze bij Hoek bang dat ze Franse veel langer kwijt zouden zijn, omdat het een behoorlijk zware blessure leek. ,,Daarom is dit wel goed nieuws.’’

Quote

Binnen tien dagen moet de pijn weg zijn. De wedstrijd van zaterdag komt nog te vroeg

Erwin Franse

Trainer Lieven Gevaert heeft voorin nog wel voldoende opties om het ontbreken van de razendsnelle Franse - dit seizoen in de derde divisie goed voor vijf treffers - op te vangen. Tegen PEC Zwolle was Francis Kabwe Manengela de vervanger van Franse, waardoor Jonathan Constansia naar de rechterkant verhuisde. Abdoe Abdenbi en Ruben de Jager, die de laatste weken als centrumspits speelde, kunnen ook als rechtsbuiten uit de voeten.

Friesland

Hoek had afgelopen weekend vrij en bereidt zich nu voor op de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys. De selectie vertrekt vrijdag al richting Friesland en overnacht in Drachten. Naast Franse zullen ook Gert-Jan van Leiden en Sven Mbikulu nog ontbreken. Harkemase Boys verloor zaterdag met 3-0 van koploper Sparta Nijkerk en bezet nu de vierde plaats. Het heeft vier punten minder dan Hoek maar de Friezen speelden ook een wedstrijd minder.

Na het duel met Harkemase Boys speelt Hoek deze maand nog twee toppers. Op 16 november komt leider Sparta Nijkerk op bezoek, daarna volgt weer een vrij weekend. Op 30 november moet de ploeg van Gevaert op bezoek bij DVS’33, dat momenteel tweede staat en voorafgaand aan het seizoen als dé titelkandidaat werd bestempeld.