Volledig scherm
Erwin Franse, hier trefzeker tegen TEC, heeft al negen goals achter zijn naam staan. De aanvaller staat in de belangstelling van meerdere clubs. © Johan van der Heijden

Franse heeft over belangstelling niet te klagen

GOES - Goes start zondag aan de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen OSS’20. De promovendus beschikt nog altijd over Erwin Franse. De buitenspeler maakte in de derde divisie tot dusver negen doelpunten. Het is nog maar de vraag of hij ook na de zomerstop het rode shirt van Goes zal dragen. ,,Er zijn meerdere clubs geïnteresseerd”, bekent hij.

Ondanks de interesse heeft Franse nog geen keuze gemaakt. Afgelopen zomer kon hij naar ASWH. In de wetenschap dat trainer Rogier Veenstra volgend seizoen aan het roer staat bij de zaterdagclub, lijkt de rekensom snel gemaakt. ,,Ik heb nog niet echt een gesprek gehad”, aldus de jongeling.

Quote

Iedereen heeft een mening. Daar heb ik niets aan. Ik moet zelf achter m’n keuze staan

Erwin Franse

Franse wil verder niet uitweiden over andere clubs die zich gemeld hebben. Regelmatig krijgt hij ongevraagd advies over welke keuze hij wel of niet moet maken. ,,Iedereen heeft een mening. Daar heb ik niets aan. Ik moet zelf achter m’n keuze staan. Ik heb het bovendien erg goed naar mijn zin bij Goes.”

De snelle aanvaller verwacht niet dat de geruchtenstroom zijn spel zal beïnvloeden. Ook in de tweede seizoenshelft wil hij zich laten gelden. ,,Ik wil belangrijk blijven.” Vooral in de eerste wedstrijden van het seizoen was de rechtspoot op schot. Na twee speelrondes stond de teller al op vijf treffers. ,,Dat kun je natuurlijk niet een heel jaar volhouden. Dan zou je op veertig doelpunten eindigen”, lacht de jongeling.

Vijftig punten

Goes handhaaft de vooraf gestelde doelstelling: vijftig punten bemachtigen. Momenteel heeft het elftal 24 punten. De Bevelandse formatie bezet de achtste plaats op de ranglijst, één trede onder OSS’20. Door eerdere afgelastingen hebben de Goesenaren nog twee duels tegoed en spelen ze nog liefst twintig competitieduels.

In aanloop naar het duel met OSS'20 puilt de Goese ziekenboeg uit. Klaas van Hecke en Rick de Punder hebben de stap naar het veld gemaakt, maar zijn nog ruim een maand niet inzetbaar. Ook Jarreau Manuhuwa is nog altijd uitgeschakeld. Ray Kroon is ‘allesbehalve fit’ en op Daniël Wissel wordt dit seizoen niet meer gerekend.

Quote

Ik hou mijn hart vast over de tweede seizoens­helft. Er moeten geen blessures meer bij komen

Rogier Veenstra

Rogier Veenstra maakt zich zorgen over de blessuregolf. ,,Ik hou mijn hart vast over de tweede seizoenshelft. Er moeten geen blessures meer bij komen.” Franse blijft positief. ,,Met de elf die we hebben, moet het lukken.” De Middelburger sluit zich hierbij aan. ,,Als het bij ons gaat lopen, kunnen we zomaar drie of vier keer achter elkaar winnen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement