Volledig scherm
Roy Hendriksen. © Marcel Bonte/Pro Shots

Formatie Hendriksen knokt zich na rust langs ploeggenoten Bannani

VLISSINGEN - Bij de herstart van de Jupiler League stond er meteen een Zeeuws onderonsje op het programma. Karim Bannani uit Terneuzen ontving met Jong PSV het Helmond Sport van de Walcherse trainer Roy Hendriksen. De bezoekers stapten als winnaar van het veld: 1-2.

Helmond Sport kende een moeizame eerste seizoenshelft en begon gisteravond als nummer negentien van de Jupiler League aan het duel met de beloften van PSV. Dat team was behoorlijk gehavend, omdat Armando Obispo, Mauro Júnior en Donyell Malen met de eerste selectie van PSV mee zijn naar het trainingskamp in Florida. Nikolai Laursen (op trainingsstage met de nationale ploeg van Denemarken), Albert Gudmundsson en Kenneth Paal, die deze winter beiden werden overgeheveld naar de eerste selectie, ontbraken ook. Toch kon Karim Bannani niet op een plek in de basisopstelling rekenen. Vanaf de bank zag hij ploeggenoot Matthias Verreth de mannen van Roy Hendriksen op achterstand zetten. Via Jordy Thomassen werd het na de pauze 1-1. Vijf minuten later maakte Steven Edwards de 1-2.

FC Oss, waar Istvan Bakx in de basis stond en Daan Klomp op de bank zat, kende een zwakke eerste helft. Bij rust stond het al 2-0 voor de Volendammers. Snel na de pauze ging het weer mis. Nog binnen het kwartier werd het 3-0 voor de thuisploeg. Er kwam nog wel een eretreffer, maar meer zat er niet in voor de bezoekers: 3-1. Klomp bleef het hele duel op de bank bij de Brabanders. Maandag speelt FC Oss het eerder afgelaste duel (hevige sneeuwval) met NEC Nijmegen.

Voor Augustine Loof begon de avond met FC Eindhoven prima tegen FC Emmen. Bij rust stonden de Brabanders met 2-0 voor tegen de Drenthse middenmoter. Pas vlak voor tijd werd het 2-1, maar de zege kwam niet meer in gevaar voor Loof en zijn ploeg.

Trainer Gérard de Nooijer had bij de bezoekers een plekje vrij in de basis voor Julius Bliek. De Zeeuwse verdediger stond in het hart van de defensie bij Dordrecht en hield het achterin goed dicht. Maar de bezoekers hadden zelf voorin ook moeite om de Utrechtse verdediging omver te krijgen. De kansen waren er wel voor de mannen van De Nooijer, maar doelpunten bleven uit. Tot tien minuten voor tijd, toen invaller Robert Mutzers de ban brak. Vanaf de penaltystip maakte Jafar Arias de 0-2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement