Volledig scherm
Prinsenland staat klaar voor de aftrap nadat Zaamslag de 0-4 heeft gemaakt. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Finaleplaats Zaamslag kost trainer Prinsenland binnen anderhalf uur zijn baantje

DINTELOORD - Een klein uur na het 1-5-verlies tegen Zaamslag is Prinsenland-coach Daan Uithof door het bestuur op non-actief gezet.

Uithof is zeer verbaasd over de gang van zaken. ,,In december hebben we nog afspraken gemaakt om met elkaar verder te gaan. Het komt hard aan, zeker zo kort na een wedstrijd waarin je bent afgedroogd. Ik had zin om volgend seizoen alsnog de stap naar de tweede klasse te zetten.’’

In de wandelgangen werd Uithof al langer een gebrek aan communicatieve vaardigheden verweten. Ook zijn oefenstof zou niet boeiend genoeg zijn. Diverse spelers haakten tijdens het seizoen af of stelden zich niet meer beschikbaar voor het eerste elftal. Uithof zegt de redenen voor zijn ontslag niet te kennen. ,,Dat is me niet verteld en ik had geen zin om in discussie te gaan.’’

Wel kreeg hij later in de avond een appje van aanvoerder Danny Verhoeven. ,,Zij waren net zo verbaasd als ik.’' Uithof voelt zich beschadigd. ,,Dit is niet goed voor mijn naam en ook niet voor de club, heel erg onprofessioneel.’’ Vorig seizoen werd zijn voorganger Erwin van der Woerdt (oud-speler Kloetinge en oud-trainer Duiveland) twee wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie opzij geschoven.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik
  PREMIUM

  Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik

  GOES - Op het moment dat de naam van Ruud Pennings rond zong bij Goes waren er direct twijfels. Was hij wel de juiste persoon om Rogier Veenstra – die naar ASWH vertrok – op te volgen? De ‘zorgen’ werden geuit richting het bestuur. Toen Jurriaan van Poelje (Baronie) en Jasper de Muijnck (ex-Kozakken Boys) niet haalbaar bleken, werd de Vlissinger alsnog aangesteld. Maar hoewel Goes het hoofdtoernooi van de KNVB-beker haalde (dinsdag 29 oktober volgt het treffen met SC Cambuur), verliep de competitiestart moeizaam. De formatie behaalde vier punten uit acht duels en vindt zichzelf terug op de voorlaatste plaats in de derde divisie. Dinsdag stapte Pennings op.
 2. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
  PREMIUM

  Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

  BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.