Volledig scherm
Bart Rijckaert speelt volgend seizoen bij het Belgische KFC Sinaai. © Peter Nicolai

FC Axel-voetballer Bart Rijckaert kiest voor Belgisch avontuur onder Michel Leonhart

AXEL - Bart Rijckaert kreeg aanbiedingen van Zeeuws-Vlaamse voetbalclubs, maar koos voor België. De voetballer van FC Axel speelt met ingang van volgend seizoen voor KFC Sinaai, dat in de tweede provinciaal uitkomt.

Bij de Belgische club gaat trainer Michel Leonhart aan de slag; twee jaar geleden was hij er ook actief. Leonhart was in het verleden ook trainer van RCS, GPC Vlissingen en Terneuzen. Rijckaert vertelde zaterdag benaderd te zijn door de zondag-derdeklassers Philippine en HVV'24, waarvoor hij eerder speelde.

Hij nam niet te snel een besluit. ,,De derde klasse is met Zeeuws-Vlaamse clubs best aantrekkelijk en dichtbij voor mij. Uiteindelijk heb ik me laten overhalen door Michel.‘’ Het is voor de 28-jarige Axelaar de eerste kennismaking met het Belgische voetbal. De routinier, die op het middenveld het beste tot zijn recht komt, stelde zich na interne conflicten niet meer beschikbaar voor de hoofdmacht van Axel.

Na de winterstop komt hij uit voor het tweede team. Het vertrek van Rijckaert, die na het ontstaan van de fusieclub FC Axel een waardevolle speler was voor het eerste team, kwam daardoor niet echt als een verrassing. Wel de keuze voor het Belgische Sinaai, dat op een niveau speelt, vergelijkbaar met de eerste klasse in het Nederlandse amateurvoetbal. Rijckaert ziet zijn uitstapje als een uitdaging. ,,Ik wil het in België eens proberen‘’, zei hij zaterdag als toeschouwer bij het duel van FC Axel tegen Krabbendijke (1-1).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement