Volledig scherm
PREMIUM
Fayka de Rooze uit Kloosterzande. © eigen foto

Fayka Rooze uit Kloosterzande: ‘Nog een wereld te winnen in vrouwenvoetbal’

VLISSINGEN - Het Nederlands vrouwenelftal speelt zaterdag de tweede wedstrijd op het WK voetbal. Op elke speeldag van de Oranje Leeuwinnen blikt een Zeeuwse speelster vooruit. Vandaag: Fayka de Rooze van Hontenisse.

Duizenden Oranje fans waren er dinsdag bij in Le Havre, toen het Nederlands vrouwenelftal de eerste wedstrijd speelde op het WK voetbal. Een van deze fans was Fayka de Rooze (24) uit Kloosterzande. Zelf speelt ze al sinds haar achtste bij VV Hontenisse, momenteel in het eerste dameselftal dat zondag voor promotie naat de eerste klasse speelt.

Dat was wel een mooie belevenis zeker in Le Havre?

Nou en of. Zodra de mogelijkheid er was, heb ik een Oranje Clubcard gekocht, om op die manier in aanmerking te komen voor kaarten op het WK. Samen met twee vriendinnen ben ik naar Le Havre gereden voor de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. De sfeer in en rond de stadions is redelijk vergelijkbaar met een mannenwedstrijd op een WK, al zie je wel meer gezinnen. Toch moet ik zeggen dat ik nog redelijk wat groepjes mannen heb gezien hoor. Qua voetbal is het natuurlijk heel anders, dat is moeilijk met elkaar te vergelijken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement