Volledig scherm
Thomas van den Houten (rechts). © BSR Agency

Ex-Hoek-speler vergeet voetbalschoenen voor bekerwedstrijd in ArenA tegen Ajax

VIDEOAMSTERDAM - Sinds zijn transfer van AFC naar Spakenburg keek Thomas van den Houten al uit naar het bekerduel met Ajax van woensdagavond. Maar de wedstrijd ging bijna de mist in voor de linksback uit Goes.

Toen tweededivisionist Spakenburg was aangekomen in de Johan Cruijff Arena kwam de Zeeuwse verdediger er namelijk achter dat hij iets héél belangrijks was vergeten: zijn voetbalschoenen. Het moest een avond worden om nooit te vergeten en dat werd het op deze manier dus al voordat de bal überhaupt had gerold.

Een geluk bij een ongeluk voor Van den Houten: hij is woonachtig in Amsterdam. De vleugelverdediger hoefde dus niet helemaal terug naar Bunschoten-Spakenburg om zijn voetbalschoenen op te halen, want zijn kicksen lagen gewoon thuis op hem te wachten. 

Ook Ajax was bereid mee te denken. De landskampioen én bekerhouder reageerde met een knipoog op het bericht over Van den Houten (zie tweet onder). Want die onvergetelijke avond, die moest er natuurlijk hoe dan ook komen voor de voetballer uit Goes.

Overigens had het voorval geen gevolgen voor de voormalig speler van Hoek. Zijn voetbalschoenen waren op tijd in de Johan Cruijff Arena, want Van den Houten start gewoon in de basis bij Spakenburg.

  1. Constansia en Smulder ontbreken bij Hoek, Wilson is  een vraagteken
    PREMIUM

    Constansia en Smulder ontbreken bij Hoek, Wilson is een vraagteken

    HOEK - De ploeg die afgelopen weekend met 3-0 van Goes verloor, is zaterdagmiddag de tegenstander van Hoek. Ter Leede boekte dit kalenderjaar pas één overwinning en is de afgelopen tijd weggezakt op de ranglijst. De formatie uit Sassenheim is nu de nummer dertien van de derde divisie. Hoek staat zevende, heeft negen punten meer dan Ter Leede, blijft bij een overwinning in de subtop meedraaien en neemt dan ook een beetje revanche.