Volledig scherm
Roy Hendriksen in het trainingspak van Sporting Portugal. © BSR Agency

Europa League-avontuur zit erop voor Hendriksen na remise bij Villarreal

VILLARREAL DE LOS INFANTES - Roy Hendriksen is uitgeschakeld in de Europa League. Zijn club Sporting Portugal, waar de Middelburger assistent-trainer is, had bij het Spaanse Villarreal niet genoeg aan een 1-1-gelijkspel om de volgende ronde te halen.

Sporting begon met een achterstand aan de wedstrijd in Spanje. Het eerste duel, een week eerder in Portugal, werd namelijk met 0-1 verloren. Toch slaagde de ploeg van Hendriksen erin de stand in eerste instantie gelijk te trekken. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Bruno Fernandes de 0-1.

Die stand bleef lang op het scorebord staan, waardoor een verlenging de doorslag zou moeten geven. Maar tien minuten voor tijd kwam daar verandering in. Pablo Fornals maakte in de tachtigste minuut gelijk. Daar bleef het bij, waardoor Hendriksen en zijn Sporting Portugal zijn uitgeschakeld. De ploeg sloot het duel af met tien man, omdat verdediger Jefferson tien vijf minuten na rust zijn tweede gele kaart kreeg. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
  PREMIUM

  PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

  EINDHOVEN - Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’
 2. Lelijke overwinning smaakt verschrikkelijk zoet voor Bakx en Bliek
  PREMIUM

  Lelijke overwin­ning smaakt verschrik­ke­lijk zoet voor Bakx en Bliek

  DEN BOSCH - Zijn warming-up is al veertig minuten aan de gang en hij huppelt steeds van zijn linker- naar zijn rechterbeen. Ondertussen gaat zijn blik geregeld richting zijn trainer. ,,Ik zat echt te zenuwlijen’’, zegt Julius Bliek later. ,,Wanneer gaan we voor plan B, wanneer kom ik er in?’’ Het duel tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles is 89 minuten oud als hij er eindelijk in mag. Nog geen minuut later ziet hij hoe Jeroen Veldmate vlak voor zijn neus de bevrijdende 0-1 binnenkopt, recht voor het uitvak, dat ontploft.